על רקע סבב השיחות האחרון שהתקיים בקטר ובמצרים, ודיונים פנימיים בישראל, מסרו גורמים ישראלים לכאן 11 הערכה פסימית באשר לסיכויים להשגת עסקה לשחרור החטופים. לדבריהם, "אנחנו קרובים יותר להרחבת המבצע בעזה מאשר לעסקה לשחרור החטופים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום התייעצות ביטחונית מיוחדת בלשכתו בירושלים, בהשתתפות בכירי מערכת הביטחון, דבר שעשוי לרמז על הכיוון הצבאי המועדף בשלב הנוכחי.
גורמים ישראלים הגיבו להצעה שהגיש ארגון חמאס במהלך השיחות בקהיר, ותיארו אותה כ"לא הצעה חדשה – אלא כזו שכבר הוצגה בעבר, בניסיון לתחום את מסגרת העסקה לחמש שנים". הערכה זו מצביעה על חוסר אמון מצד ישראל בכוונותיו של חמאס ובנכונותו להתפשר.
במקביל, מקורות בארגון חמאס מסרו פרטים לעיתון הפרו-סעודי "א-שרק אלאווסט" בנוגע להצעה שהועברה לארגון על ידי המתווכים המצרים והקטארים בפגישות שהתקיימו בקהיר בסוף השבוע. על פי דיווחים אלה, ההצעה כוללת הסכם מדורג להפסקת אש למשך שישה חודשים, בתמורה להפסקת פעולות צבאיות משני הצדדים וחילופי שבויים של חלק מהחטופים החיים והמתים בשלב הראשוני.
עוד דווח כי במהלך ששת החודשים אמור להתנהל משא ומתן על הסכם הפסקת אש קבוע וסיום המלחמה, דיונים על ההסדרים העתידיים ברצועת עזה, שיקום הרצועה בהתאם לתוכנית המצרית, וחילופי שבויים מלאים שיכללו את כל החטופים משני הצדדים. למרות פרסום פרטי ההצעה, ההערכה בישראל נותרה פסימית, וגוברות ההערכות כי המהלך הבא יהיה דווקא הרחבה של הפעולה הצבאית ברצועה.