במהלך אירוע במועדון העסקי-אקדמי של אגודת הידידים באוניברסיטת תל אביב, שבו שוחח עם העיתונאית דפנה ליאל, פירט מבקר המדינה מתניהו אנגלמן את עקרונות עבודתו בביקורת על ליבת הכשלים שהובילו לאירועי השבעה באוקטובר. דבריו נאמרו לאחר שבג"ץ דחה את העתירות נגד קיום הביקורת.
לדברי אנגלמן, "אזרחי ישראל היו זכאים לקבל תשובות על הכשלים בשלב מוקדם הרבה יותר. בימים אלו אנחנו בעיצומה של ביקורת נוקבת על כלל הדרגים – המדיני, הצבאי והאזרחי. והתחלנו לבדוק את ליבת הכשל לאחר קבלת נגישות בלתי אמצעית לחומרים מהצבא ומהשב"כ". המבקר הוסיף כי קבלת החומרים תאפשר את השלמת דוחות הנמצאים בשלבים מתקדמים, כדוגמת הביקורת על רישוי ואבטחת המסיבה ברעים, וכי הוא מקווה לפרסם דוח זה בהקדם. "הגופים המבוקרים נדרשים לפתיחות לביקורת ולחובה לתקן את הליקויים", הדגיש.
בנושא הטיפול הממשלתי בחטופים ובבני משפחותיהם, חשף אנגלמן כי "בימים אלה עוסק משרדנו בביקורת על הטיפול בחטופים ועל הסיוע והתמיכה בבני משפחתם". הביקורת תתמקד במגוון נושאים, ביניהם מיצוי זכויות (כגון קצבאות, תמיכה בעסקים ודיור), טיפול רפואי ונפשי, התמודדות מערכת החינוך עם ילדי משפחות החטופים, וההיערכות לטיפול ארוך טווח.
אנגלמן התייחס גם לסמכות משרדו לבצע את הביקורת על כשלי השבעה באוקטובר, וציין כי בג"ץ דחה את הטענות בדבר חוסר סמכות. "אני לא מקבל ערעור של אף מוסד ממוסדות המדינה. אנחנו מדינת חוק. גם בעתירה שהוגשה נגד משרד מבקר המדינה כיבדנו את החלטות בג"ץ ככתבן וכלשונן", הבהיר. עוד הוסיף כי "חוק מבקר המדינה קבע שעל בסיס דוח של מבקר המדינה גם הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת יכולה להקים ועדת חקירה ממלכתית. לכן הגורם היחיד שפנה אלי לפתוח בביקורת היה יו"ר הוועדה לביקורת המדינה".