במהלך מסיבת עיתונאים שהתקיימה בכיכר החטופים בלב תל אביב, שיתפה היום משפחת אהל את הציבור במידע חדש ומטריד אודות מצבו הבריאותי של בנם אלון, הנמצא בשבי חמאס מאז תחילת המלחמה. האב, קובי אהל, התייצב מול המצלמות והתקשורת כשהוא נושא בשורות קשות על סבלו של בנו.
"אלון פצוע איבד את מאור עיניו מעין אחת ואנחנו יודעים היום שניתן להציל את עינו השנייה. אלון עם פציעה קשה בראש ורסיסים בגוף שמסכנים את חייו. שמענו את התיאורים מאלי-ה ששהה עימו בשבי החמאס", פתח האב את דבריו, כשהוא מתאר את מצבו הרפואי המורכב של בנו. בהמשך חשף האב פרטים מזעזעים על הטיפול הרפואי שקיבל אלון בשבי: "אנחנו יודעים היום שקיבל טיפול מחפיר מצד החמאס, תפר אותו ילד בן 19 עם חוט ומחט בלי שום שיכוך כאבים ומה שקיבל אחרי זה כדורי אקמול כדי לשרוד, שהוא כולו מלא ברסיסים".
המידע על מצבו של אלון הגיע למשפחה דרך עדויות של חטופים ששוחררו ושהו עמו בשבי. מזה למעלה מחודשיים חיה המשפחה עם הידיעות הקשות על תנאי הכליאה והמצב הרפואי של בנם. "עם המידע הזה אנחנו חיים מה-8 בפברואר, של החטופים מספרים על החוויות בשבי החמאס. המידע לא היה לנו זה מידע שהשגנו מהשבים ועם זה אנחנו צריכים להעביר שאלון עדיין שם, עדיין חווה את ההתעללות לא מטופל, מורעב וקשור בשלשלאות", סיפר קובי אהל.
בסיום דבריו, הפנה האב ביקורת נוקבת כלפי היחס הבינלאומי למצוקת החטופים הפצועים: "אנחנו יודעים שיש מדינות ששולחות סיוע הומניטרי ולוגיסטי לחמאס, איזו מדינה מעניקה טיפול רפואי בצד אחד בידיעה שיש חטופים. פצועים בסכנת חיים שלא מקבלים טיפול. עזה מפרה כל כלל בינלאומי בסיסי שהיא מחזיקה פצועים ללא טיפול רפואי והעולם שותק".
המשפחה קוראת לגורמים הבינלאומיים להתעקש על מתן טיפול רפואי נאות לחטופים כחלק מכל הסדר הומניטרי עם רצועת עזה. בינתיים, מצבו של אלון, שפציעותיו מחייבות טיפול רפואי דחוף, ממשיך להדאיג את בני משפחתו הממתינים לשובו.