0%
אנגלמן מזהיר את נתניהו:

"קריאת השכמה, רשות הכבאות לא ערוכה לשרב ולל"ג בעומר"

מבקר המדינה פונה לראש הממשלה בדרישה לתיקון מיידי של ליקויים במערך הכבאות • זאת על רקע השרב הצפוי ולקראת ל"ג בעומר

דוד חדד
אין תגובות
חדשות כלכלה
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן // צילום: יונתן סינדל - פלאש 90

מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, שלח היום (חמישי) מכתב דחוף לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו הוא מזהיר מפני חוסר מוכנות מערך הכבאות לאירועי חירום, ומדגיש את הצורך בתיקון מיידי של ליקויים, במיוחד לאור השרב הצפוי בימים הקרובים ולקראת ציון ל"ג בעומר.

אנגלמן ציין במכתבו כי אירוע השריפה בכביש 1 ביום הזיכרון "עמדנו כפסע מאירוע אסון של עשרות נספים שהיה עלול להיות חמור יותר מאירוע השריפה בכרמל בשנת 2010"1 הוא הדגיש כי "ראוי כי אירוע של 'כמעט אסון' זה ינותח ויטופל כאילו האסון התרחש".

במכתבו, פירט המבקר את הפערים שעלו במהלך סיורו באזור השריפה ופגישתו עם פיקוד מערך הכבאות, והזהיר כי "אירוע השריפה ביום הזיכרון חייב להוות קריאת השכמה להיערכות כוללת של הממשלה בראשותך להתמודדות עם אירועי חירום הנוגעים למערך הכבאות".

אנגלמן הדגיש את הצורך בהיערכות מוגברת לאור שינויי האקלים, שעלולים להוביל לאירועי מזג אוויר קיצוניים, תדירים והרסניים יותר. "על רקע מורכבות הנושא וחשיבותו אני שב וקורא בפנייתי זו אליך כי תפעל להבטיח את ביצועה של פעולה ממשלתית דחופה לגישור על הפערים המתוארים בנוגע להיערכות מערך הכבאות לחירום, כפי שעלו בדוחות הביקורת ובאירועי השריפות האחרונים", כתב המבקר.

הכתבה עניינה אותך?

50%
50%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture