הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר קיים אתמול (א׳), ערב חג השבועות, הערכת מצב וסיור שטח בדרום רצועת עזה עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף ברק חירם ומפקדים נוספים.
בתום הערכת המצב, הרמטכ״ל שיבח את הכוחות על פעילותם והנחה על הרחבת התמרון למרחבים נוספים, בדרום ובצפון הרצועה, עד ליצירת תנאים להשבת החטופים ולהכרעת החמאס. בנוסף, הרמטכ״ל הנחה על הקמת מרכזי חלוקה ופיזור נוספים.
הרמטכ״ל רב-אלוף אייל זמיר, אמר למפקדים והלוחמים: ״אנחנו בעיצומה של מערכה עוצמתית ובלתי מתפשרת – בזכותכם, חמאס מאבד שליטה. חיסלנו את רב-המרצחים מוחמד סינוואר, ולכל שאר מרצחי השבעה באוקטובר אנחנו מעבירים מסר ברור – יומכם יגיע.
צה״ל ממשיך לאחוז ולטהר שטחים נרחבים מאויב ומתשתיות הטרור. המאמץ ממשיך בכל החזיתות, על פי תכנית סדורה, ובקצב מותאם – עד להשלמת כל יעדי הלחימה: השבת כל חטופינו וחיסול היכולת השלטונית והזרוע הצבאית של חמאס. אנחנו תוקפים כדי להגן על תושבי מדינת ישראל – המשימה היא הגנה, השיטה היא התקפה".