על רקע ההיערכות האפשרית של הקואליציה לפיזור הכנסת וקיום בחירות מוקדמות, ניהל השגריר האמריקני בשבועות האחרונים מגעים נרחבים עם שורה של בכירים חרדים, הן מהזירה הפוליטית והן מהחברה. במהלך מפגשים אלו, הבהיר האקבי את העמדה לפיה יציבות הממשלה היא עניין בעל חשיבות עליונה, וכי יציאה למערכת בחירות בתזמון הנוכחי תהווה טעות מהותית. מידע שהגיע לחדשות 13 גילה כי אחת מפגישותיו של השגריר התקיימה ביום חמישי שעבר עם השר מאיר פרוש, ובמהלכה הועבר מסר חד משמעי נגד פירוק הממשלה.
בנוסף, במהלך שיחה שקיים השגריר עם השר מאיר פרוש בסוף השבוע האחרון, הוא ציין כי "יציבות הממשלה חשובה להתמודדות עם הסוגיה האיראנית". דברים אלו נאמרו מטעמו של הממשל האמריקני. טרם התברר אם מדובר בהנחיה מפורשת של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לפעול למניעת בחירות בישראל, או שמא זהו מהלך שיזם השגריר על דעתו האישית.
ערוץ חדשות 13 חשף גם פרטים משיחה בין השגריר לבין מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש. בשיחה זו, שהתנהלה באנגלית, הציג השגריר את העמדה לפיה קיום מערכת בחירות כעת, כאשר סוגיית איראן נמצאת בראש סדר היום ואיומים מגיעים מתימן, עלול להקשות על וושינגטון להעניק גיבוי מלא לישראל. השגריר הבהיר כי הוא מנוע ממתן ייעוץ מעשי למנהיג הדתי, אולם המסר המרכזי הועבר בבהירות: "בוושינגטון יתקשו לגבות את ישראל בתקופת בחירות".
מקורבים ללשכת ראש הממשלה אישרו כי הם מודעים למעורבותו של השגריר האקבי ואף רואים אותה בעין חיובית. מצידו של השגריר נמסר בתגובה קצרה כי "השגריר נועד עם מגוון רחב של גורמים ישראלים. תוכן השיחות נשאר פרטי".
שיפעיל את הלחץ על אדלשטיין ולא על המנהיגים החרדיים
לחץ למחוק את כל העזתים עכשיו ולא לשלוח חיילים בתור מבנים אלא מהמטוס קרב למוטט מהר