הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, קיים היום (ד׳) סיור שטח בצפון רצועת עזה יחד עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, מפקד אוגדה 252, תת-אלוף יהודה ואך, מפקד חטיבה 646, מפקד החטיבה הצפונית ומפקדים נוספים.
במסגרת הביקור הרמטכ״ל שוחח עם לוחמי חטיבה 646 והחטיבה הצפונית וציין את הערכתו לכוחות המילואים בעת הזאת. בנוסף, הרמטכ״ל אישר תוכניות מבצעיות להמשך.
במהלך הביקור אמר הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״השבוע פעלנו בביירות, תקפנו בדאחייה, כוחות חיל הים תקפו בתימן וכך גם במקומות נוספים, אך עזה זו הזירה המרכזית. איום החמאס לא ישאר מעבר לגדר, עלינו להמשיך לפעול להכרעת החמאס, להשמיד את תשתיות הטרור ומפקדיו. אנחנו תוקפים על מנת להגן על עצמנו".
לדבריו, "מוטלת עלינו החובה ללמוד ולהתפתח לאור הצורך המבצעי. אנו מבצעים התאמות, מקימים מסגרות חדשות בסדיר ובמילואים – שנועדו לספק מענה לצורכי המערכה ואתגרי העתיד. אישרתי השבוע תוכנית רחבה לבניין הכוח, מבנה וארגון צה״ל ובתוכה הקמת אוגדה נוספת, חטיבת טנקים, חטיבת חי״ר ומסגרות נוספות. מדינת ישראל איננה יכולה להתקיים על בסיס סד״כ מינימאלי, אלא זקוקה לשולי ביטחון רחבים. בנוסף, עוד כוחות בסדיר ובמילואים יקלו על העומס של משרתי המילואים".
עוד הוסיף, "בשבוע האחרון חילצנו את גופותיהם של שלושה חטופים חללים. השבתם של כלל החטופות והחטופים היא ציווי וחובה שעלינו לעמוד בהן, בין אם בדרכים מבצעיות ובין אם ביצירת תנאים מתאימים למשא ומתן".
לסיום אמר כי "המערכה לא תמה, ואנו נדרשים להמשיך לפעול להחזרת כל חטופינו ולהכרעת האויב. נפעל לקצר את המערכה ונעבור לתצורות לחימה חדשות שיאפשרו עמידה ביעדנו וצמצום העומס המוטל על הלוחמים״.


