שיחת טלפון דרמטית התקיימה ביום שישי בין ראשי קרן עולם התורה למנהיג הציבור החרדי מרן הגר"ד לנדו בשאלה האם לקיים את המסע למרות פרוץ המלחמה הקשה בין ישראל לאיראן בליל שישי.
המנהיג החרדי מרן הגר"ד לנדו זעק עליהם בחריפות לבל יעזו לבטל את המסע שכן אם לא יגוייסו במיידי הכספים הנדרשים לא ניתן יהיה לקיים את הישיבות והכוללים בארץ ישראל זאת משום שקופת הקרן ריקה לאחר שהסתיימו 12 חודשים מאז הנסיעה הקודמת של גדולי ישראל בשנה שעברה.
בשיחת הטלפון ניתן לשמוע את השואל מציג בפני מרן הגר"ד לנדו את השאלה כדלהלן – "השאלה שלהם בעצם, יש כמה כאלו שטוענים להם שם שעכשיו זה זמן מלחמה בארץ ישראל ויש סכנה רח”ל על כל הישוב פה ועכשיו אתם באים לאסוף כסף לכוללים?"
מרן הגר"ד לנדו משיב בתקיפות: "זה זה מציל את הישוב, לא רוצים להציל את הישוב??? לימוד התורה זה מה שמציל! נתינת הכסף עבור קרן עולם התורה זה מה שמציל את הישוב. כל מה שאתם רואים זה רק תוצאה של לימוד תורה! אם חלילה לא יהיה כך ואתם תדעו וכאן ירד משהו מי יודע מה יקרה? מי יודע מה יקרה? אתם תהיו אשמים!".
סייעתא דשמיא שיש אחד מיוחד כמו רבי דוב לנדא שליט"א שזועק מקירות ליבו, ובנוסח מדוייק, בלי התלהמות, בדברים הנכנסים ללב, זה לא דבר פשוט.
אשרינו שיש לנו מנהיג כזה גדול שרואה דברים בצורתם הנכונה