שגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, התייחס היום (חמישי) בפגישה שאורגנה על ידי 'איראן אינטרנשיונל' בוושינגטון, למבצע 'עם כלביא' שבו נלחמה ישראל באיראן להשמדת מתקני הגרעין. לייטר התייחס גם לשאלה מדוע ישראל נמנעה מפעולה להפלת המשטר באיראן בראשות המנהיג עלי חמינאי.
"הפלת המשטר זו משאלה," אמר השגריר לייטר על ההימנעות של ישראל מהפלת המשטר האיראני, "אבל זו לא יכולה להיות מטרה צבאית. אי אפשר לבסס דמוקרטיה מלמעלה למטה. אני לא חושב האם זה קרה אי פעם? אני לא חושב שאפשר לעשות את זה".
לדבריו, מטרת המערכה מול איראן במסגרת מבצע 'עם כלביא' הייתה להרוס את יכולותיה הגרעיניות ואת מערך הטילים הבליסטיים שלה. "ישראל השמידה יכולת לייצר 300 טילים בליסטיים בחודש. זה אומר כ-3,500 טילים בשנה, ובתוך שלוש שנים, 10,000 טילים," ציין לייטר.
עוד הוסיף השגריר: "השגנו עליונות אווירית מעל שמי איראן תוך שלושה ימים, דבר שרוסיה לא הצליחה לעשות לאחר שלוש שנות מלחמה עם אוקראינה". לייטר סיכם בתיאור ציורי של המצב האיראני: "כאשר חמינאי מסתכל שמאלה, אין מדעני גרעין שנותרו, וכשהוא מסתכל ימינה, אין מפקד של משמרות המהפכה לידו".
כן היה צריך לסיר את שלטון האייטולות, והייתה פורצת שמחה באירן לא פחות מישראל
סיפורי פוגי