לאחר שבישראל וסוריה אישרו לאחרונה כי מתנהל דיאלוג חשאי בין המדינות, הערב נחשפים פרטים נוספים אודותיו.
גורם סורי המעורב בשיחות הישירות אמר היום (ראשון) ל"כאן חדשות" כי פוטנציאל הקשר בין ישראל לסוריה הוא "מאוד משמעותי". לדבריו, קיים חיבור בין המדינות סביב התנגדות משותפת לאיראן ולארגוני הטרור חיזבאללה, חמאס והג'יהאד האסלאמי.
עיקר הדרישה שעולה מצד דמשק בשיחות, כך לפי הפרסום במהדורת "כאן חדשות", היא נסיגה ישראלית מאזור דרום סוריה. אותו גורם סורי הבהיר כי "סוגיית רמת הגולן בכלל לא עולה כרגע לדיון. זה עדיין מוקדם, אבל האמריקנים הם גורם מפתח פה".
ההתפתחויות הללו מתרחשות לקראת ביקורו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו בארצות הברית בחודש הבא, שבמהלכו יחסים אלה צפויים לעמוד במוקד.
בהמשך, בחודש ספטמבר, נשיא סוריה אחמד א-שרע צפוי לבקר בניו יורק כדי להשתתף בעצרת האו"ם – ביקור היסטורי ראשון מסוגו. גורמים בדמשק, כך נודע ל"כאן חדשות", אינם שוללים אפשרות של פגישה בין נתניהו לא-שרע בשולי עצרת האו"ם.
במקביל, בצד הסורי נערכים לביקור ראשון מזה שנים בדמשק של יורש העצר הסעודי, בן סלמאן.
התקדמות זו בדיאלוג מתרחשת על רקע התבטאויות פומביות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. בריאיון ל-Fox News היום, התייחס טראמפ לאפשרות שמדינות נוספות יצטרפו ל"הסכמי אברהם", ולא שלל את צירופה של סוריה. "איראן הייתה הבעיה העיקרית, היא חסמה סבב נוסף של הסכמי אברהם", אמר טראמפ.
הנשיא האמריקני הוסיף ואמר: "אני לא יודע אם סוריה תצטרף אבל הסרתי את הסנקציות שהיו עליה. אם איראן תשנה את התנהלותה – אסיר את הסנקציות מעליה". לדבריו, העיצומים "מאוד חזקים, מקשים על איראן, אבל אני לא רוצה להקשות על איראן, הם ניסו לפתח פצצה".
בתוך כך, הערב פורסם ב'ישראל היום' כי המשטר הסורי סיכל בשטחו איומים מאיראן נגד ישראל. על פי הדיווח, יו"ר המועצה לביטחון לאומי, צחי הנגבי, הציג בשבוע שעבר בדיון החסוי בוועדת החוץ והביטחון את המכנה המשותף והאינטרס הישראלי בנרמול היחסים עם סוריה. בין היתר, תואר שם בהרחבה כי המשטר הסורי חולק אינטרסים משותפים עם ישראל, ויוצא נגד איראן ומדינות וארגוני הציר שסובבים אותה.
שלום עם סוריה כן
רמת הגולן לא מחזירים לעולם