ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש בדקות האחרונות יחד עם בכירי לשכתו, בחדרו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, חבר הכנסת יולי אדלשטיין שנחשב לעקב האכילס בקידום החוק ומי שמואשם גם בידי בכירים בליכוד וגם בידי בכירים בקואליציה, כמי שעושה הכל כדי להביא להפלת הממשלה.
הפגישה שהובילה לכך שראש הממשלה יגיע בצעד חריג ללשכתו של אלדשטיין ולא ההיפך, מגיעה ברקע ההחלטה הדרמטית של חברי יהדות התורה ובעיקר בדגל התורה, שממשיכים להבהיר כי אם עד לסוף היום לא תוגש טיוטה של הצעת החוק שתאפשר את המשך לימודם של בני התורה, הנציגים יודיעו על פרישתם מהקואליציה וזאת על אף התחייבויותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
אמש, במוצאי הצום ולאחר שהוברר שמפלגת הליכוד לא מתכוונת לעמוד בהתחייבות לנציגות החרדית ולהעלות את חוק הגיוס כפי שהוסכם, כתב מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו בכתב ידו פנייה לחברי 'דגל התורה' ובה נכתב: לחברי הכנסת של דגל התורה השוקדים בפעילותם המסורה למען לומדי התורה
שלום ורוב ברכה, היות ורשויות השלטון מגלים את כוונתם להגביר את הצרת חייהם של לומדי התורה בכמה אפנים ובנסיונות להשפילם ולדורסם, ופעם אחר פעם אינה עומדים בהתחייבויותיהם להסדיר את מעמדם החוקי של בני הישיבות ולומדי התורה היקרים, נזר הבריאה וסוד קיומה.
על כן דעתי היא כי יש לסיים מיידית את ההשתתפות עם הממשלה והקואליציה, ובכלל זה לפרוש לאלתר מכל התפקידים הכרוכים בזה, והשם יושיענו במהרה. החותם בכאב ובחרדה, מוצאי יום הרביעי תשפ"ה" מקום החותם.
לבקשת מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו, הצטרף הבוקר למכתבו זה גם מרן הגרמ"ה הירש וחתם בתחתית המכתב ובדקות האחרונות הודיעו מבית מרן הגר"ד לנדו כי בהתאם להוראת מרן, חברי הכנסת של דגל התורה יעזבו את הממשלה והקואליציה היום.