לאחר שנודע לראשי ארגוני הילדים והנוער ממקורות בכירים במשרד החינוך, כי על הפרק: קיצוץ משמעותי בתקציב הנמוך ממילא לתמיכה בפעילות ארגוני הנוער, הם יוצאים בקריאה לראשי צוות המשא ומתן הקואליציוני: תנו לנו וודאות כלכלית והבטיחו את פעילות ארגוני הנוער.
שלומי קסטרו, מנכ"ל מועצת ארגוני הילדים והנוער בישראל אומר: "התקציב הסופי בשנת 2018 לתמיכה בפעילות של 200 אלף חניכים ב- 19 הארגונים עמד על 52 מיליון ₪ בלבד. בפועל, מדובר בתמיכה ממשלתית בסך של כ- 274 ₪ ₪ לחניך בשנה בלבד, שהם כ- 10% בלבד מעלות פעילות החניכים בפועל. לא מספיק, לא ריאלי".
קסטרו מוסיף: "בשנת 2019, בסיס תקציב התמיכה בארגוני הנוער עוד נמוך יותר, ועומד רק על 39 מיליון ₪. ברור שבדצמבר, לקראת תום השנה התקציבית, יחזרו המחזות המבישים של קיבוץ הנדבות שלנו בוועדת הכספים בכנסת, כפי שהיה בשנתיים האחרונות. למזלנו, חברי ועדת הכספים, מתוך הבנת המצוקה הכספית, אישרו בשנתיים אלו תוספת תקציב חד פעמית של 14 מיליון ₪, כך שהתקציב גדל מ- 39 מיליון ₪ בסיס התקציב, ל- 52 מיליון ₪ בפועל.
כעת נודע לנו שיש כוונה לפגוע בבסיס התקציב הנמוך ממילא של 39 מיליון ₪ לשנה לכלל הארגונים, עם הקמת הממשלה החדשה וגזירת קיצוץ תקציבי רוחבי".
הרב נפתלי פרוש, מראשי ארגון הנוער: 'פרחי הדגל' אומר: "יש לנו בארגון 52 אלף חניכים, ביותר מ- 230 סניפים הממוקמים בכ- 40 ערים בארץ. הארגון מקיף כ- 20 חסידויות גדולות!
ופועל באופן אינטנסיבי כל השנה. לא ייתכן שארגון נוער כמונו יתנהל לאורך השנה בחוסר וודאות
תקציבית. אומרים לנו ש'יהיה בסדר', אבל רק בדצמבר נדע אם באמת בסדר. אי אפשר לעצור בינתיים את פעילות הארגון, בטח כשההפך מתבקש מאיתנו, להרחיב את הפעילות בחינוך הלא פורמלי ולצקת לילדים ולנוער משמעות אמיתית, ערכים ותכנים לחייהם. ודאות כלכלית היא עניין מהותי. רק ארגון שיודע בתחילת השנה מהו תקציבו יכול להתארגן, לתכנן, להתחייב לספקים ולהיערך לפעילות שוטפת. בשל אי הודאות כיום, אנחנו נאלצים להשקיע את מרצנו במרדפים אחרי הרשויות לתקצוב הולם וקבוע. זו שיטה פסולה"!
לדבריו: "בחול המועד פסח, למשל, קיימנו כנסים חגיגיים, בהשתתפות אלפי חניכים. הארגון המוקדם והמעשי בשטח עלו כסף. כעת, אנחנו לא יודעים אם נקבל מימון קטן? לפחות חלקי על הכינוסים בפסח. יותר מזה, קשה לנו גם להתחייב לקייטנות הקיץ ולמחנות הקיץ. המרדף אחרי הכסף הוא בלתי נסבל. לא ייתכן שזה יימשך, החיזור על הפתחים אצל הפוליטיקאים, ככה שרק בסוף בדצמבר, נדע מהו תקציב הארגון, והאם נוכל לעמוד בהתחייבויות הכספיות שלנו".
משרד החינוך מכיר ב- 19 ארגוני נוער.
64% מהפעילות בהם ממוקמת בפריפריה! בין הארגונים נמצאים: 'בנות בתיה' (הפועל בין השאר בקרב ילדים וילדות עם צרכים מיוחדים, בקהילה החרדית), 'נוער לתת' (שחניכיו מתנדבים בקהילה ומתמחים בסיוע הומניטרי ויזמות קהילתית), 'נוער חב"ד', 'פרחי הדגל' (טיפוח ערכים בקרב כלל ילדים ונוער חרדי), 'בתי נוער הנחשונים' (לעידוד מנהיגות שכונתית) ונוספים.