המאבק על ראשות ועדת חוץ וביטחון בליכוד מקבל תפנית דרמטית הערב (שלישי), כאשר היועץ המשפטי של המפלגה, עו"ד אבי הלוי, פרסם חוות דעת משפטית לפיה הבחירות לתפקיד אינן חייבות להיות חשאיות, למרות דרישת עשירית מחברי הסיעה לקיום הצבעה כזו.
לפי חוות הדעת, סיעת הליכוד כוללת גם את חברי מפלגתו של גדעון סער ואת השר רון דרמר, מה שיכול להבטיח רוב בהצבעה גלויה למועמד שיקודם על ידי ראש הממשלה. קביעה זו מערערת את בקשתו של יו"ר הוועדה המכהן, ח"כ יולי אדלשטיין, שביקש הצבעה חשאית מתוך תקווה להפחית את השפעת לחצי נתניהו עליו ועל חברי הסיעה.
בתחילת השבוע כבר דווח כי נתניהו סיכם עם יו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר כץ, על תמיכתו בח"כ חנוך מילביצקי לתפקיד יו"ר הוועדה. אולם, עד כה נמנע ראש הממשלה מלהביע תמיכה רשמית ופומבית באחד המועמדים.
גם נציגי המפלגות החרדיות, המעורבים במידה רבה במשבר סביב חוק הגיוס שנדון בוועדה, שוחחו עם המועמדים השונים והבהירו לחברי סיעת הליכוד כי הם מעוניינים בבחירת ח"כ מילביצקי לראשות הוועדה.