הקבינט המצומצם, הפורום הבכיר ביותר לקבלת החלטות ביטחוניות, התכנס אמש (שני) לדיון על המשך הלחימה ברצועת עזה. במהלך הדיון, הוצגו לשרים תוכניות פעולה נוספות של צה"ל, אולם לא התקבלו שום החלטות מחייבות, ודיונים נוספים צפויים להתקיים בהמשך השבוע.
במקביל לדיוני הקבינט, פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו אמש (שני) הודעה מיוחדת לתקשורת הבינלאומית באנגלית. בהודעתו, הבטיח נתניהו כי "ישראל תמשיך לעבוד עם סוכנויות בינלאומיות, וכן עם ארה"ב ומדינות אירופה, כדי להבטיח שסיוע הומניטרי גדול יגיע לרצועת עזה".
ראש הממשלה פירט את הצעדים שננקטים כבר על ידי ישראל להגדלת הסיוע: "כחלק ממאמץ הסיוע, ישראל השהתה את פעולות צה"ל באזורים מאוכלסים מרכזיים בעזה בין השעות 10:00 ל-20:00 בכל יום, והקצתה נתיבים מאובטחים בין השעות 6:00 ל-23:00, שיבטיחו מעבר בטוח של שיירות נוספות המספקות סיוע". נתניהו הוסיף כי "אנו כבר מאפשרים כניסת סיוע הומניטרי בכמויות משמעותיות לעזה מדי יום, כולל מזון, מים ותרופות".