המערכה הדיפלומטית סביב הסכסוך הישראלי-פלסטיני עולה מדרגה, ובישראל נערכים לאפשרות של גל הכרה נוסף במדינה פלסטינית מצד מדינות מערביות. זאת, בעקבות הצהרותיהם האחרונות של ראש ממשלת בריטניה, סר קיר סטארמר, ונשיא צרפת, עמנואל מקרון, על כוונתן לנקוט בצעד זה.
על פי הערכות בירושלים, במהלך הוועידה שיזמו צרפת וסעודיה במטה האו"ם בניו יורק בספטמבר הקרוב, צפויות מדינות נוספות לפעול לקראת הכרה במדינה פלסטינית. הרשימה כוללת שמות כמו אוסטרליה, קנדה, ניו זילנד, פינלנד, לוקסמבורג, מלטה, פורטוגל וסן מרינו. מדינות אלו יצטרפו לספרד, אירלנד ונורווגיה, שחלקן כבר פרסמו הצהרות דומות בעבר.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, תקף בחריפות את הכוונות הללו. "בזמן שהחטופים שלנו עדיין מוחזקים בעזה במנהרות החמאס, המדינות האלו בוחרות להתעסק בהצהרות חלולות במקום להשקיע את מאמציהן בשחרורם", אמר דנון.
הוא כינה את המהלכים הללו "צביעות ובזבוז זמן שמעניק לגיטימציה לטרור ומרחיק כל סיכוי לקידום האזור". דנון הוסיף במסר ברור למדינות המדוברות: "מי שרוצה להתקדם באמת צריך להתחיל בדרישה חד משמעית להחזרת החטופים מייד".