בהנחיית שר החוץ גדעון סער, שגריר פולין בישראל, זומן למשרד החוץ לשיחת נזיפה רשמית על ידי ראש המערך המדיני-אסטרטגי, בעקבות "התבטאויות בלתי מתקבלות על הדעת" של ראש ממשלת פולין ומשרד החוץ הפולני.
שיחת הנזיפה מגיעה לאחר שראש הממשלה הפולני דונלד טוסק האשים אתמול את ישראל בשימוש ברעב ככלי נשק, ונכללה בהן התייחסות מקוממת למחנות ריכוז. בין היתר אמר טוסק אתמול כי "פולין תמיד הייתה ותמיד תהיה לצד ישראל במאבק בטרור האיסלאמי, אך לעולם לא לצד פוליטיקאים שפעולותיהם מובילות לרעב ולמותם של אימהות וילדים. זה חייב להיות ברור לעמים שחלקו את הגיהינום של מלחמת העולם השנייה".
בהודעה רשמית של משרד החוץ נמסר כי "ישראל דוחה בתוקף את ההאשמות הללו, ומצפה מפולין להימנע משימוש בשפה שמעוותת את ההיסטוריה ומבזה את זכרם של קורבנות השואה. ראש המערך הדגיש כי ישראל נאבקת בארגון טרור שפועל בגלוי לרצח יהודים וישראלים, ולחיסולה של מדינת ישראל.
ישראל פועלת בהתאם לדין ההומניטרי הבינלאומי, והגבירה באופן נרחב את מאמצי הסיוע ההומניטרי, לרבות הכנסת שיירות סיוע נוספות לרצועת עזה, הפוגות הומניטריות, פתיחת נתיבי מעבר בטוחים לסיוע, תיקון תשתיות, והצנחת סיוע מהאוויר, בכלל זאת בתיאום עם האיחוד האירופי.
אין זה מקרי שבימים האחרונים בחרה ממשלת פולין, תוך שימוש במונחים מטרידים, לעורר את זיכרון השואה. שמירה על קדושת זיכרון השואה ומניעת הפוליטיזציה או הבנליזציה שלו אינן עניין ישראלי בלבד. זוהי אחריות מוסרית משותפת – ואינטרס מהותי של פולין עצמה. ישראל מצפה לדיאלוג קונסטרוקטיבי המבוסס על עובדות – לא על תעמולה של חמאס".