ועדת החוץ והביטחון בראשות ח"כ בועז ביסמוט, קיימה היום דיון ראשון בהצעת חוק הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 26) (שילוב תלמידי ישיבות), התשפ"ב-2022, תחת היו"ר החדש בועז ביסמוט. יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ בועז ביסמוט אמר בפתח הדיון על חוק הגיוס: "מרגע כניסתי לתפקיד קיימתי עשרות פגישות עם מי שפנה. עשינו מאמץ לשמוע את כל הקולות בחברה הישראלית ולנהל את הדיונים כאן בשיתוף פעולה, ביחד.
עד עכשיו בעיקר שמעתי בדיונים כאן ובכלל בשיח, מה לא, על מה לא מסכימים, הגיע הזמן שקצת נדבר על מה כן, כי יש גם הסכמות בחברה הישראלית. אני רוצה בוועדה הזו שנדבר על מה כן וכך נתקדם ונבנה את האקלים הנכון. כולנו בעד חוק גיוס כי הצבא צריך חיילים וגם כי יש חובות שהן זכויות, הזכות שבחובה כך צריך להתייחס לחוק.
על דבר אחד אנחנו מסכימים, שאנחנו רוצים חוק גיוס, גם כחבר וועדה אמרתי שהלוואי שהיו אומרים בקול רם מה שמשני הצדדים אומרים לי בשקט. אנחנו נחפש את מה שמחבר אותנו. זו דמוקרטיה וכל אחד יכול הגיד מה שהוא רוצה עד גבול מסוים שפוגע בצבא או באחיי החרדים.
אני יודע שאשמע את הטיעון שיש חוק גיוס ולא צריך חוק, נכון שהיה 7.10 ודברים השתנו, אבל אתם זוכרים מה היה בכנסת הקודמת ופה אנחנו ורצים להתקדם, לעשות חוק משמעותי ורציני. אני מוקף באנשים מקצועיים שיעזרו לי להגיע ליעד והוא חוק גיוס אמיתי ונכון.
אני רוצה שהצבא יהיה חזק וינצח וחוק הגיוס תורם לזה. אנחנו נעשה את זה באופן היעיל ביותר, בשיתוף פעולה תוך ריכוז במטרה. זה הגורל, והשיבו אותי כאן להעביר חוק גיוס, אבל כל חברי הוועדה, החוק הזה יהיה חתום על שמם.
אנחנו עם שרץ למרחקים ארוכים, אנחנו עם של תהליכים, אבל אין לנו את הלוקסוס לתהליך ארוך, בואו נעבוד יחד כדי שנביא חוק גיוס כי החיילים הצבא והמדינה צריכים את החוק הזה."
רח"ט, תומכ"א, תא"ל שי טייב, דיווח: "בשנת הגיוס 2024 שהסתיימה ב30/6, הערכה שלנו שנגיע לאזור 2,940 של חרדים שעומדים בכללים והתגייסו. המספר הזה הוא הרבה יותר מה1,800 שאתם מכירים, הוא רחוק מאוד מהיעד שלנו של 4,800 ורחוק עוד יותר מהצרכים של הצבא.
לא כל האנשים שבאים מגיעים למסלולים חרדים, חלק במסלולים כלליים. 1,300 באו למסלולים חרדים ו1,600 למסלולים כללים. בתוך המסלולים החרדים, 400 באו ללחימה שזה 31%. במסלולים הכללים שיעור הלוחמים עומד על 650.
מבחינת זימונים, מאוכלוסיית הבריכה שעמדה על 80,000, כולם מצויים בתוך התהליך של הזימונים. לצערי שיעור אי שיתוף הפעולה בקרב האוכלוסייה הוא מאוד גדול ובנינו תהליך שמאפשר לקיים את התהליך בקצב יותר גבוהה."
נמאס מהימין ההזוי שונא התורה ולומדיה