האלוף במיל' יואב פולי מרדכי, ששמו עלה לאחרונה ב"פרשת קטרגייט", משמש בפועל כיועץ לרמטכ"ל אייל זמיר בנושאים שונים, כך דווח בכאן 11.
על פי עדויות של בכירים במערכת הביטחון, מרדכי נמצא בלשכתו של הרמטכ"ל בתדירות גבוהה מאוד, משוחח איתו מספר פעמים ביום ומשמש יועץ בסדרה של נושאים, לרבות עניינים הקשורים לראש הממשלה בנימין נתניהו, תקשורת, התנהלות מול הדרג המדיני והאם להתבטא בנושא עסקאות.
גורמים המעורים בפרטים מסרו כי תפקידו של מרדכי בפועל חורג בהרבה מהגדרות תפקידו הרשמי, כסגנו של האלוף ניצן אלון במפקדת החטופים. בין זמיר למרדכי ישנה היכרות רבת שנים וחברות קרובה. לאחר ששמו של האלוף מרדכי עלה במסגרת הפרשה, פרסם דובר צה"ל הודעה חריגה המגבה אותו, ועל פי ההערכות, הודעה זו לא הייתה יכולה להתפרסם ללא מעורבותו של הרמטכ"ל.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "האלוף במיל' מרדכי נמצא בשירות מילואים מאז תחילת המלחמה, וממשיך בשירותו. תרומתו משמעותית ביותר למאמצים השונים של צה"ל. לרמטכ"ל ולאלוף במיל' מרדכי היכרות אישית וחברות רבת שנים ומטבע הדברים הם משוחחים מעת לעת. באשר לסוגיות המבצעיות הקשר בין השניים מקצועי וענייני בלבד, כשם שהיה בין מרדכי לרמטכ"לים קודמים. מבדיקה שנעשתה, אין כל מניעה להמשך שירותו של האלוף מרדכי במילואים".
האם הוא מעביר את מסרי קאטר לרמטכל בעצם?