סקר של הלמ"ס קובע שיוקר המחיה בישראל גבוה ב-120% מהממוצע במדינות ארגון ה-OECD, וממוקמת בקרב החמישייה המובילה במדד. הסקר עוד קובע, שהתמ"ג לנפש בישראל על בסיס שווי קנייה הוא 87% מהתמ"ג לנפש הממוצע של במדינות OECD. התוצר לנפש במונחי שווי כוח הקנייה נע במדינות הארגון בין 32% בקולומביה ל-253% בלוקסמבורג. במספרים מוחלטים התל"ג לנפש בישראל הינו 39.0 אלף דולר והיא נמצאת במקום ה-23 בין 37 מדינות הארגון.
עוד עולה מסקר הלמ"ס כי התמ"ג לנפש בישראל עומד על 87% מממוצע התמ"ג לנפש בכלל מדינות ה-OECD;
נתונים אלו מתפרסמים במסגרת פרויקט השוואה בינלאומי של התוצר המקומי הגולמי (התמ"ג) ומרכיבי ההוצאה במונחי שווי כוח הקנייה, שנערך מדי שלוש שנים על ידי הארגון לשיתוף פעולה כלכלי ולפיתוח, במשותף עם המשרד הסטטיסטי של מדינות האיחוד האירופי (EUROSTAT). בסבב הפרויקט לשנת 2017 השתתפו 49 מדינות, מתוכן 37 חברות בארגון ה-OECD ו-12 שאינן חברות בו.
שווי כוח הקנייה הוא שער חליפין מיוחד שבאמצעותו ניתן לנכות את ההפרשים ברמת המחירים בין המדינות השונות – כלומר, הוא מאפשר למעשה להשוות סל סחורות ושירותים בעלי מחיר שונה במדינות שונות, וכך ניתן לאמוד את כוח הקנייה של המטבעות השונים על בסיס אחיד.
מהנתונים עולה כי מדד התוצר לנפש במונחי שווי כוח הקנייה במדינות הארגון נע בין 32% בקולומביה ל-253% בלוקסמבורג. בישראל, רמת התמ"ג לנפש עומדת כאמור על 87% מהממוצע במדינות השייכות לארגון ה-OECD.