משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי (שב"כ) הודיעו לפני זמן קצר כי עצרו חשוד תושב מזרח ירושלים, בחשד למעורבות בפיגוע הירי שהתרחש הבוקר בצומת רמות. החשוד נעצר על ידי בלשי יחידה מרכזית (ימ"ר) ירושלים, כחלק מחקירה משותפת של המשטרה והשב"כ.
במשטרה ובשב"כ אומרים כי החקירה נמשכת במטרה למצות את הדין עם כל המעורבים בפיגוע הטרור, שבו נרצחו 7 בני אדם ולמעלה מ-20 נפצעו. בנוסף, בשב"כ חוקרים את נהגי האוטובוסים שהיו במקום.
במקביל, המשטרה הגבירה את הפעילות המבצעית במחוז ירושלים, על מנת לשמור על הביטחון והסדר הציבורי, למנוע אירועים נוספים ולהגיב במהירות לכל חריג.
נציין כי מוקדם יותר, הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר קיים הערכת מצב בהשתתפות סגן הרמטכ״ל, אלוף תמיר ידעי, מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, ראש אגף המבצעים, אלוף איציק כהן, ראש אגף המודיעין, אלוף שלומי בינדר ומפקדים נוספים.
הרמטכ״ל הנחה על המשך מיקוד המאמץ בלחימה ברצועת עזה, תגבור כוחות נוספים ביהודה ושומרון לעיבוי וחיזוק ההגנה לצד מאמץ הסיכול וכן על כיתור הכפרים מהם יצאו המחבלים.
עקב התפתחות האירועים המבצעיים בגזרות השונות, החליט הרמטכ״ל על הפסקת הערכת המצב בנושא אנשים שהתקיימה מוקדם יותר היום וכן על דחיית טקס מצטייני הרמטכ״ל שהיה עתיד להתקיים הערב.