היועצת המשפטית לממשלה, הודיעה היום (שלישי) לבית המשפט העליון כי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מפר את התחייבויותיו ופוגע בפעולתה התקינה של המשטרה. זאת, במסגרת עתירה שמבקשת לבטל את כהונתו.
ההודעה הוגשה בתגובה לעתירות הדורשות מראש הממשלה, בנימין נתניהו, לפטר את השר. בהודעתה, נכתב במפורש כי "חרף התחייבות השר בפני בית המשפט הנכבד לפעול בהתאם לעקרונות שגובשו על דעתו כערובה לקיום הדין, מופרים העקרונות ומופר הדין". היועמ"שית הוסיפה כי הדבר פוגע ב"פעילותה התקינה, המקצועית והממלכתית של המשטרה", ודרשה מבית המשפט לקבוע דיון דחוף בנושא.
השר בן גביר לא נשאר חייב והגיב בחריפות. הוא כינה את המהלך "ניסיון מובהק של פקידה עבריינית לבצע הפיכה שלטונית וסחיטה באיומים נגד נבחר ציבור מכהן". בן גביר טען כי קיבל מסר מאיים מהיועמ"שית לפיו אם לא "יתיישר", היא תתמוך בהדחתו. "לא יקום ולא יהיה. עליי איומים לא עובדים", אמר השר, והבהיר כי "לדיפ סטייט אין שום סמכות להדיח שרים שקיבלו מנדט מהעם". הוא סיים במסר חד משמעי: "אמשיך להתוות למשטרה מדיניות כמצופה ממני על פי חוק – על אפה וחמתה של היועמ"שית".
בעלת הבית השתגעה.