יום למחרת התקיפה הישראלית בדוחא, מסתמן כי מבצע החיסול לא השיג את מטרתו המרכזית. למרות שהיעד היה כינוס של בכירי ההנהגה המדינית של חמאס, אין כרגע אינדיקציה ברורה לכך שמי מהם חוסל. בזמן שחמאס מדווח על הרוגים מדרג נמוך, גורמים בישראל ובעולם מעלים שאלות קשות על המבצע, על היחסים עם ארה"ב ועל המניעים לקיומו על אף אזהרות מוקדמות.
התקיפה הישראלית אתמול כוונה למבנה שבו התקיים כינוס של צמרת חמאס, ועל פי דיווחים, בכירי הארגון – ח'ליל אל-חיה, מוחמד דרוויש, זאהר ג'בארין ומנהיגים נוספים – היו על הכוונת. למרות שחמאס מיהר להכריז על "כישלון המבצע", הוא נמנע מלספק הוכחות חותכות לכך שהבכירים שרדו. הארגון טען כי בתקיפה נהרגו חמישה בני אדם: בנו של ח'ליל אל-חיה, שלושה שומרי ראש וקצין ביטחון קטארי.
גורם ביטחוני ישראלי הודה בפני כלי תקשורת כי עדיין קיים סימן שאלה גדול סביב המבצע. "כרגע אין אינדיקציה שהמחבלים חוסלו," אמר הגורם, והוסיף: "אנחנו ממשיכים לקוות שחוסלו, אבל האופטימיות ירדה". אפשרות נוספת שנבחנת בישראל היא שבכירי חמאס אומנם לא נהרגו, אך נפצעו, ולכן הארגון נמנע מלפרסם תמונות שלהם, שעלולות לחשוף פציעות ולא לשרת את הנרטיב הרצוי עבורו.
התקיפה מעוררת שאלות גם בנוגע ליחסים עם בעלות הברית. על פי דיווח של הפרשן הבכיר של ה"וושינגטון פוסט", דיוויד איגנשיוס, התקיפה בוצעה על אף התחייבות ישראלית מפורשת שניתנה לממשל האמריקני, שלא לבצע חיסולים על אדמת קטאר. ההתחייבות קיבלה לכאורה ערבות אמריקנית, אך ישראל בחרה לפעול בניגוד לה.
השאלה המרכזית כעת היא עד כמה ארה"ב הייתה מודעת לתוכנית. תחילה דווח כי ישראל עדכנה את ממשל טראמפ, אך לאחר מכן התברר כי העדכון התקבל רק לאחר שהאמריקנים זיהו את יציאת המטוסים. דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט, אישרה כי ארה"ב עדכנה את קטאר על התקיפה הצפויה, אך קטאר טוענת שההודעה הגיעה מאוחר מדי. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו פעמיים לאחר המבצע, וגורמים ישראליים תיארו את השיחות כ"טובות מאוד" והדגישו כי התיאום ממשיך להיות הדוק.
פגישת בכירי חמאס התקיימה למרות שורה של אזהרות חמורות שהועברו אליהם בשבועות האחרונים על ידי מצרים וטורקיה. האזהרות, שתוארו כ"מעורפלות אך חמורות", קראו להם להגביר את האבטחה סביב פגישות.
למרות זאת, הכינוס התקיים דווקא במבנה שבו חגגו בכירי הארגון את אירועי 7 באוקטובר. ייתכן שהם חשו תחושת חסינות על אדמת קטאר, שנחשבה למדינה בטוחה עבורם. ההחלטה להתכנס שם, על אף האזהרות, מעלה סימן שאלה בנוגע לשיקול דעתם של בכירי חמאס.