בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע היום (ראשון) את אלימלך שטרן, בן 21 מבית שמש, בעבירות של מגע עם סוכן זר וקשירת קשר לאיומים. ההרשעה מגיעה כחודשיים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום. עורך דינו של שטרן ביקש מבית המשפט לשקול הטלת עונש של עבודות שירות בלבד, באמצעות תזכיר שירות מבחן.
על פי כתב האישום, שטרן, אברך מקהילת ויז'ניץ, יצר קשר באמצעות אפליקציית טלגרם עם פרופיל בשם "אנה אלנה". במסגרת הקשר, הוא התבקש לבצע משימות שונות בישראל עבור תמורה כספית במטבע קריפטו. בין המשימות שביצע: תליית מודעות בתל אביב, הטמנת כספים בנקודות שונות בירושלים ובתל אביב, והעברת חבילות מאיימות עם חלקי חיות או בובות כרותים.
בית המשפט קבע בהכרעת הדין כי שטרן היה מודע לכך שהוא פעל בשליחות של גורמים עוינים. למרות זאת, הוא הסכים לבצע את המשימות, אך סירב לבצע פעולות של רצח ושריפת יער, בטענה שחשד כי אותם גורמים רוצים "לעשות בלאגן" במדינה. עוד עלה מהחקירה כי שטרן גייס שני אזרחים ישראלים נוספים לביצוע חלק מהמשימות תמורת כסף.