שורה של פיצוצים שנשמעו היטב הלילה (שני) סימנה את סיום ההיערכות לכניסה הקרקעית של כוחות צה"ל לעיר עזה.
בכיר במערכת הביטחון אמר לחדשות 12 כי "זה יקרה בטווח הזמן הקרוב, אם לא יקרה משהו דרמטי – כבר אין דרך חזרה". הכוחות, הן הסדירים והן המילואים, נמצאים בעומק השטח לאחר כמה שבועות של רענון וטיפול בציוד ובכלי רכב משוריינים.
בימים האחרונים נרשמה עליית מדרגה בתקיפות חיל האוויר, שכללו הפלת רבי קומות ומתחמי חמאס. הדי הפיצוצים נשמעו היטב ממרכז הארץ ועד הדרום.
לפי נתוני מערכת הביטחון, כ-320 אלף תושבים עזתים התפנו מהעיר לאזורים הומניטריים בדרום הרצועה, אולם עדיין נותרו בעיר כ-700 אלף איש. במערכת הביטחון מבהירים כי יעד הפינוי טרם הושג, אך ייתכן כי התושבים שנותרו ינסו לעזוב עם תחילת הפעולה הקרקעית. במקביל, נשקלות תגובות אפשריות למקרה של פגיעה בחטופים במהלך התמרון.