0%
בגבול מצרים

ח"כ סוכות: הברחות הנשק מהאוויר הפכו לאיום קיומי

ח"כ צבי סוכות ערך היום סיור בגבול ישראל-מצרים ברחב חטיבת פארן, שם קיבל סקירה ביטחונית על תופעת רחפנים עמוסי נשק החודרים לישראל • על פי הנתונים: מאות הברחות חודשיות של רחפנים עמוסי אמל"ח חודרים בחופשיות לשטח המדינה, כשרק מעטים נתפסים.

יענקי גולדן
אין תגובות
ח"כ סוכות: הברחות הנשק מהאוויר הפכו לאיום קיומי
ח"כ סוכות בגבול מצרים. צילום: באדיבות המצלם

בגבול ישראל-מצרים נערך היום (שלישי) סיור מקיף במרחב חטיבת פארן, ע"י ח"כ צבי סוכות שבחן מקרוב את תופעת הרחפנים עמוסי הנשק החודרים כמעט בחופשיות לשטח ישראל. במהלך הסיור קיבל ח"כ סוכות סקירה ביטחונית מעמיקה מגורמי הביטחון במקום על אופן הטיפול בתופעה.

הסקירה הצביעה על קיום מאות הברחות מדי חודש של רחפנים כשחלקם הגדול עמוס באמל"ח, שחודרים כמעט בחופשיות אל תוך שטחי המדינה – כאשר רק מעטים נתפסים, בשל חוסר באמצעים וכלים ייעודיים למיגור התופעה. סוכות הדגיש את חומרת המצב ואת הצורך להעלות אותו למרכז סדר היום הביטחוני.

ח"כ סוכות התריע: "מדובר בתופעה של איום קיומי על מדינת ישראל. אם עד כה התרגלנו להברחות ממנהרות מתחת לקרקע, כעת המנהרות הן מעל הגדרות דרך המרחב האווירי שלנו. מדובר בתופעה חמורה שמשנה את המאזן מבפנים – האויב מתחמש בחופשיות באלפי כלי נשק שיופנו כנגדנו וכל זה מתוך שטח מדינת ישראל. חייבים להכריז מלחמת חורמה לאומית על התופעה הזו ולכנס את כלל הגורמים – שב"כ, מוסד, צה"ל, משטרת ישראל – סביב שולחן אחד ולגבש תוכנית למיגור האיום הזה".

סוכות הוסיף כי בכוונתו לפנות ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, בועז ביסמוט ולבקש כינוס דיון חירום בנושא בהקדם, במטרה לגבש את הצעדים הדרושים ולהציב אמצעים מתאימים לעצירת ההברחות.

הכתבה עניינה אותך?

94%
6%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?