מהמחקר עולה כי ביצועי ישראל היו בין הטובים במדינות ה-OECD. במדד הכולל המציג את המדינות על פי נתוני הביצועים הגרועים ביותר ועד לטובים ביותר, מדורגת בלגיה במקום הראשון עם הביצועים הגרועים ביותר במשבר הקורונה, כאשר אחריה איטליה, ספרד ובריטניה.
כל ארבע המדינות קיבלו את הציון "גרוע" על ההתמודדות עם הקורונה. ישראל מדורגת במקום ה-17 עם ציון "טוב מאוד", כאשר אחריה ברשימה המדינות שהתמודדו טוב יותר מישראל והן נורבגיה, אוסטריה, גרמניה והמדינה שהתמודדה בצורה הטובה ביותר – ניו זילנד.
מומחי האקונומיסט ציינו לשבח את התנהלות המדינות האלו וכתבו כי "מדינות אלו רשמו עד כמה מספר נמוך של מקרי מוות, הקימו תוכניות מעקב והמשיכו לספק שרותים רפואיים גם לחולים אחרים שלא חלו בקורונה. נראה כי המדינות האלו הצליחו להכיל את המגיפה מאחר והגיבו במהירות".
לגבי המדינות שדורגו כגרועות ביותר בניהול משבר הקורונה, ציינו מומחי ה"אקונומיסט" כי איטליה וספרד היו המדינות שנאלצו להתמודד ראשונות עם התפרצות הקורונה, מה שהותיר להן מעט מאוד זמן התארגנות.
המומחים העבירו ביקורת קשה על בריטניה וטענו כי "המדינה הציעה תגובה איטית ולא מתואמת, עם מחסור בבדיקות" והעבירו ביקורת על התפקוד של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון.
מספר המתים קטן כי לא רצחו אנשים בארץ כמו בניו יורק.
שם הביטוח משלם על כל גוויה.
אני מתפלא שזה לא קרה כאן, זה עוד עשוי להגיע.
אתה לא יודע עד כמה