יושב ראש הבנק הפדרלי ג'רום פאוול, אמר אתמול (ד') לקונגרס שתנועת הכסף המזומן בכלל, והמטבעות בפרט, נעצרה בעקבות התפרצות הקורונה – אך שהבנק המרכזי פועל על מנת לחזק ולהגביר אותה.
הנושא עלה לאחר שנציג טנסי ג'ון רוז אמר שבנקים במדינתו מדווחים שנכנסות אליהם כמויות קטנות מהרגיל של מטבעות מדי שבוע. רוז שאל את פאוול האם הבנק המרכזי מודע למחסור כלשהו בייצור מטבעות והפצתם, והאם יש תוכניות להגביר את הקצאתם כך שיחזרו לרמות הרגילות. "מה שקרה הוא שעם ההסגר החלקי על הכלכלה, זרימת המטבעות דרך הכלכלה נעצרה. המקומות בהם בדר"כ משתמשים במטבעות ומקבלים עבורם אשראי, לא פעלו", אמר פאוול.
"מערכת הזרימה כולה די הגיעה לכדי עצירה. אנחנו מודעים לכך, ועובדים עם מפעלי היציקה ועם בנקי העתודה (reserve banks). ככל שהכלכלה תיפתח, כך נתחיל לראות שוב זרימה של מטבעות", הוסיף פאוול. התפשטות וירוס הקורונה ברחבי ארה"ב במהלך המחצית הראשונה של השנה הובילה לעלייה בכמות התשלומים המקוונים, בזמן שתושבי המדינה הסתגרו בבתיהם וביצעו רכישות באמצעות פייפאל וכרטיסי אשראי. מה שנגרם בעקבות זאת היא האטה גדולה בשימוש במטבעות וכסף מזומן.
חברות שמפיקות חלק ניכר מההכנסות שלהן בכסף מזומן, כולל מסעדות וחנויות נוחות, בד"כ מפקידות את הכנסותיהן בבנקים מקומיים. הפעילות הרגילה הזאת, בצירוף הטבעת מטבעות על ידי בתי היציקה הממשלתיים, עוזרת לחדש את מלאי המטבעות בבנקים – שלאחר מכן מוחזרים למחזור המקומי. לכן, כאשר מדינות כמו ניו יורק הורו על סגירת מסעדות ומקומות נוספים בהן מבוצעות עסקאות בין אישיות ישירות, המחזור הרגיל של הכסף המזומן בארה"ב האט והזרימה אל הבנקים נפסקה.
דבריו של פאוול לגבי המטבעות היו חלק מעדותו בפני ועדת השירותים הפיננסים של בית הנבחרים, דבר שמתרחש פעמיים בשנה. הוא הזהיר את ועדת הבנקאות של הסנאט ביום שלישי מ"אי וודאות משמעותית" לגבי התאוששות הכלכלה, ואמר שבעיקר עסקים קטנים נמצאים בסיכון.