חבר הכנסת עמית הלוי (הליכוד) מתח היום (חמישי) ביקורת נוקבת על האסטרטגיה הצבאית המונהגת ברצועת עזה, וקרא לשינוי דרסטי בשיטת הלחימה. בראיון לערוץ 14, הצהיר הלוי כי "הדרך הזאת בלתי אפשרית", והוסיף כי "אי אפשר לשלוח את החיילים שלנו בדרך הזאת". לטענתו, הדרך האפקטיבית היא מצור, ולא כניסה קרקעית כפי שהיא מתבצעת כעת.
חבר הכנסת הסביר את ביקורתו בכך שבמצב הנוכחי, עם לחימה בתת-קרקע, "כל היתרונות הם של האויב". לדבריו, "אף צבא לא מכניס ונותן לאויב את היתרונות, עושים בדיוק הפוך במלחמה".
הלוי הפנה אצבע מאשימה גם כלפי הדרג הצבאי: "לצערי הרב המטכ"ל והרמטכ"ל מתעקשים פשוט על כניסה, נכון שעם הרבה כוח אש, אבל מבחינת החמאס כל הכניסה הזאת מבורכת". הוא קרא לצבא לשנות את שיטתו באופן מיידי: "הצבא חייב לשנות את השיטה. נתנו לאנשים להתפנות, זהו. עוצרים, סוגרים את השיבר".
במענה ללחץ המדיני והבינלאומי, קרא חבר הכנסת הלוי למהלך ישראלי נחרץ: החלת ריבונות ישראלית על הרצועה. "כשאנחנו מחילים ריבונות, אנחנו נותנים את המענה האמיתי, אגב, גם לשביעי באוקטובר", הסביר. הוא דרש מראש הממשלה בנימין נתניהו לחזור מביקורו בארצות הברית עם תשובה ברורה וחד משמעית בנושא הריבונות.
זה לא נכון. כניסה קרקעית זה הדרך המושלמת, רק שהיא צריכה להיות ללא הגבלות כלל. כניסה על מנת לכבוש את כל העיר עזה בתוך 48 שעות !
צודק בכל מלה