ראש הממשלה נתניהו נענה לדרישתו של ראש ממשלת קטאר אל-ת'אני והתנצל לפניו על הפגיעה בריבונות קטאר בעת הניסיון לחסל את בכירי חמאס בדוחא. ההתנצלות נמסרה במהלך שיחת טלפון שקיימו טראמפ ונתניהו בבית הלבן, עם ראש ממשלת קטר. ההתנצלות הייתה תנאי של המדינה המפרצית להמשך המעורבות שלה במשא ומתן.
לאחר פרסום ההתנצלות ספג ראש הממשלה נתניהו ביקורת מכל קצוות הקשת הפוליטית. חברת הקבינט המדיני-ביטחוני השרה אורית סטרוק תקפה: "האם אמיר קטאר התנצל בפני רה"מ על ה-7 באוקטובר?".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הוסיף: "היום הוא יום השנה להסכם מינכן שנחתם ב 29.9.1938". השר הוסיף וכתב: "כאז כן היום, מהדהדת אמירתו של צ'רצ'יל 'אנגליה יכלה לבחור בין חרפה למלחמה, היא בחרה בחרפה ולכן תקבל גם מלחמה'. ההתנצלות המתרפסת בפני מדינה תומכת ומממנת טרור היא חרפה".
מנגד, יו"ר "הדמוקרטים" יאיר גולן אמר: "איזו השפלה. כדי לנצח את חמאס צריך להחליף את ביבי וקטאר".
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, אמר: "לא ייאמן שנתניהו התנצל בפני הקטארים שעד היום לא גינו את טבח 7באוקטובר, אך הוא מעולם לא התנצל בפני עם ישראל על כך שבמשמרת שלו נרצחו, נאנסו ונחטפו אלפי ישראלים".
אני מקווה שהוא יתנצל קטר הם התנצלו לו גם מהשיבה באוקטובר אם לא פשוט אין אין מילה להגיד