חבר הכנסת צבי סוכות (הציונות הדתית) מתח היום (שלישי) ביקורת מרומזת על פרטי הסכם הפסקת האש ברצועת עזה, שאושר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו בעת ביקורו אתמול בארצות הברית. בראיון שהעניק לרדיו "גלי ישראל", התייחס סוכות לתוכנית שהוצעה על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, וטען כי ההסכם לוקה בחסר בכל הנוגע להבטחת ביטחון ארוך טווח.
לדברי סוכות: "אין לנו בהסכם, למשל, חופש פעולה של צה"ל בעזה כמו שיש לנו בלבנון או ביהודה ושומרון. בהסכם המדובר, ואני קראתי אותו שוב ושוב, אין לנו את זה, זה לא כתוב. בהסכם לגבי לבנון זה כתוב במפורש במסמך". בכך רומז סוכות לחשש כי ההסכם יגביל את יכולת ישראל לפעול צבאית ברצועה לאחר סיום הלחימה.
בהמשך, נשאל חבר הכנסת סוכות האם שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', היה מביא הסכם טוב יותר לו היה פוגש את טראמפ במקום נתניהו. סוכות נמנע מלמתוח ביקורת ישירה על ראש הממשלה והכיר ביכולותיו המדיניות:
"אין מחלוקת על כך שנתניהו הוא מדינאי גדול ולשיטתו הוא הביא הישג גדול," אמר סוכות והוסיף: "לו השר סמוטריץ' היה צריך להביא הישג לשיטתו שלו הוא כנראה לא היה רוצה להביא את ההסכם הנוכחי. אני בהחלט מסכים שמבחינת נתניהו יש כאן הישג".