נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, פתח היום (שני) חזית כפולה: בעודו מאשר את קידום הרכש הביטחוני של מערכות "פטריוט" מתקדמות, הוא הכריז על נכונותו להשתתף בפסגה דיפלומטית עתידית עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אם פגישה כזו תתקיים.
בצל המלחמה המתמשכת, זלנסקי הבהיר כי קיימת נכונות אוקראינית לבחון כל יוזמה שמטרתה סיום העימות. עם זאת, הוא הציב תנאי ברור להתקדמות: כל הסדר דיפלומטי חייב להיות מבוסס על עקרונות הצדק והעצמאות של אוקראינה. הוא הדגיש כי ארצו לא תסכים בשום אופן ל"הסדר שיכפה ויתורים טריטוריאליים". לדבריו, הוא מוכן לשקול השתתפות ב"כל פורום בינלאומי שיקדם פתרון דיפלומטי אמיתי".
בד בבד עם פתיחותו הדיפלומטית, נשיא אוקראינה חשף כי קיימים שלבים מתקדמים לחתימת חוזה לרכישת 25 מערכות הגנה אווירית מתוצרת "פטריוט".
מהלך זה מהווה צעד משמעותי במאמץ מתמשך לחזק את ההגנה האווירית של המדינה מול המתקפות הרוסיות. מערכת ה"פטריוט", שפותחה בארצות הברית, נחשבת לכלי יירוט יוצא דופן נגד מגוון איומים, כולל טילים בליסטיים, מל"טים ורקטות, והיא הוכיחה את יעילותה בזירות לחימה שונות.
על מנת להאיץ את ההצטיידות במערכת המבוקשת, זלנסקי הדגיש כי אוקראינה פועלת באופן אקטיבי מול מדינות אירופה המחזיקות במערכות "פטריוט" במטרה לקבל עדיפות באספקה. המסר העולה מהודעותיו של הנשיא האוקראיני הוא ברור: חיזוק צבאי אינו מנוגד לחתירה אחר פתרון פוליטי, אלא מהווה בסיס הכרחי עבורו.