תוצאות הבחירות בבוליביה מצביעות על שינוי היסטורי במדינה הדרום-אמריקאית. לאחר קרוב לשני עשורים של שלטון מפלגת השמאל "התנועה הסוציאליסטית" (Mas), ניצח הסנאטור רודריגו פאז פריירה ממפלגת המרכז-ימין בסיבוב השני לנשיאות.
פאז פריירה, בן 58, ניצח ברוב ברור עם כ-54.6% מהקולות (בספירה הראשונית), בין היתר בזכות מצע שהתמקד בשיפור הכלכלה, יצירת מקומות עבודה, חיזוק מוסדות וביטחון משפטי. ניצחונו מסמן את תחילתו של עידן חדש במדינה, הן מבחינה פנימית והן מבחינת יחסי החוץ שלה.
על רקע המפנה הפוליטי, שר החוץ גדעון סער שוחח הערב (יום ה') עם הנשיא הנבחר רודריגו פאז ובירך אותו על בחירתו. זו אחת השיחות המדיניות הראשונות שקיים פאז מאז ניצחונו.
במהלך השיחה הדגיש השר סער את ההיסטוריה של היחסים בין ישראל והעם היהודי לבוליביה. שר החוץ אמר כי כעת, לאחר שני עשורים של יחסים לא טובים, הגיע הזמן להחזיר את היחסים הטובים למסלולם.
שר החוץ סער הבהיר כי ישראל מעוניינת לפתוח דף חדש ולחדש באופן מלא את היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. הנשיא הנבחר פאז השיב בחיוב, ואמר כי בכוונתו להוביל את בוליביה לפתיחה מחודשת לעולם ולחידוש היחסים עם ישראל.
סער ציין את הפוטנציאל הרב שישראל רואה ביחסים בין המדינות בתחומים שונים. כאות לחשיבות שישראל מייחסת לחידוש הקשרים, הודיע השר סער, בעקבות הזמנת הנשיא הנבחר, כי ישראל תשלח נציג רשמי מטעמה לטקס השבעת הנשיא בבוליביה.