המתיחות בגבול הצפון הולכת ומחריפה: גורם מערבי השוהה בביירות אמר הערב (רביעי) כי התחושה הרווחת בלבנון היא שהעימות מול ישראל מתקרב, וכי קשה לראות תרחיש שבו ניתן יהיה למנוע אותו. לדבריו, "הסיכוי לעימות גבוה מאוד – זו כבר לא שאלה של אם, אלא של מתי".
על פי הדיווח בכאן חדשות, הגורם הסביר כי אחת הסיבות המרכזיות לחשש היא דרישתה של ישראל לראות את חיזבאללה מתפרק לחלוטין מנשקו. עם זאת, לדבריו, פירוק כזה אינו יכול להיות מוחלט, ותמיד יישארו מוקדים שישראל תראה בהם עילה לפעולה צבאית. "גם אם ממשלת לבנון תפעל בנחישות, תמיד יהיה מקום לטעון שהיא לא עושה מספיק כדי לפרק את חיזבאללה", הוסיף.
על אף הפסימיות, הגורם המערבי הדגיש כי צבא לבנון פועל באופן ממוקד כדי לרכז את הנשק בידי המדינה, בעיקר בדרום הליטאני, תוך שמירה על דיסקרטיות והרחק מהעין הציבורית.
בתוך כך, סימנים לחשש הציבורי גוברים בעיר הבירה. לפי דיווחים בכלי תקשורת לבנוניים שאינם מזוהים עם חיזבאללה, נרשמה באחרונה עלייה ניכרת במכירת בתים ברובע הדאחייה – מעוזו של הארגון בביירות – על רקע הערכה שהמלחמה הבאה נמצאת מעבר לפינה.
על רקע זה, נשיא לבנון ג’וזף עאון מנסה לקדם יוזמה דיפלומטית חדשה ולפתוח במשא ומתן לא ישיר עם ישראל. מטרתו, לדבריו, היא לפתור את הסוגיות השנויות במחלוקת בין המדינות ולמנוע סבב לחימה נוסף שעלול להותיר את לבנון מאחור ביחס לשכנותיה באזור.