ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה השתתפו היום בטקס כניסה לתפקיד של ראש השב״כ, אלוף במיל׳ דוד זיני, שנערך במשרד ראש הממשלה. בטקס נכחו יו״ר הכנסת, שרים, חברי כנסת, ראשי מערכת הביטחון, בכירי השב״כ, בני משפחה וחברים.
נתניהו נשא דברים והדגיש את חשיבות הביטחון הלאומי: "איננו מסירים את עינינו מלוח המטרה: לא נאפשר לאויבינו ששואפים להתחמש מחדש – לפגוע בנו. אנחנו נבצר את כוחנו פי כמה. אנחנו נפעל להשבתם ארצה של כלל חטופינו החללים. אנחנו נממש את כל מטרות המלחמה – ובעזרת השם, נשלים את הניצחון!"
ראש הממשלה התייחס גם לשיתופי הפעולה עם ארצות הברית ואמר: "אני חייב לומר לכם: שמעתי את הטיעון החדש – עוד טיעון מגוחך – שישראל היא לא זו שקובעת את מדיניות הביטחון שלה. אז הנה האמת: כפי שאמרנו גם אני, וגם סגן הנשיא ואנס אתמול, אנחנו שותפים. אנחנו עובדים יחד. אני אגלה לכם דבר נוסף: ארה"ב מעוניינת בישראל חזקה ועצמאית. חד-משמעית. זה משיחות עם הנשיא טראמפ, זה משיחות עם כל הצוות הקרוב שלו. הם רוצים ישראל חזקה ועצמאית. ישראל שיודעת להגן על עצמה, לפעול בנחישות, ביצירתיות, בעצמאות כדי להגן על עצמה. וכשהיא מגנה על עצמה – היא מגנה גם על המרחב."
נתניהו הוסיף כי השב"כ טיפס מעלה מאז ה-7 באוקטובר: "לצד הסרת האיום הקיומי, החזרנו לעצמנו את כוח ההרתעה, גם בהתקפה וגם בהגנה. עשינו זאת עם מאות רבות של פיגועים שסוכלו בכל שנה; כ-1,000 סיכולים. זה מספר בלתי-נתפס!"
לדבריו, ראש השב״כ הנכנס, דוד זיני, מביא עמו ניסיון רב: "מאחוריך עשרות שנים של שירות צבאי בתפקידים מגוונים. עשית מסלול מרשים ביותר במערך הקרבי של צה״ל – כלוחם, כמפקד, כקצין בכיר, כאלוף במטה הכללי. ובכל תחנה, בכל תחנה הטבעת חותם. אני שמעתי את חבריך אומרים: 'אני רוצה את זיני לידי בקרב'. אין מחמאה גדולה יותר! התרשמתי מהמיקוד המשימתי שלך, מהדבקות במטרה, מהעוז, מהענווה. ואני אגיד לכם, גם מהיכולת לצפות דברים נכוחה, וגם מהיכולת לחשוב מחוץ לקופסה."
ראש הממשלה הזכיר גם את שורשיו המשפחתיים של זיני: "החינוך היהודי-ציוני שהוריך נטעו בך – הניב פירות. והנה משהו שלמדתי רק עכשיו: סבתך רחל, ניצולת אושוויץ, זקפה את קומתה כנגד הצורר ואמרה לחברותיה: 'אושוויץ זה דבר זמני. אנו שייכות לעם של נסיכות, שעתידות לחזור לאחוזתן'."
הפעילות המבצעית של השב״כ צפויה להתמודד עם אתגרים רבים, והטקס הדגיש את חשיבות השליחות: "השב"כ בהנהגתך יימצא בחוד החנית של מלאכת הביטחון. ולכן אני אומר לך, ראש השב"כ דוד זיני, בשמי, בשם ממשלת ישראל, בשם מדינת ישראל, שא ברכה והצלחה למען ביטחון ישראל ולמען נצח ישראל!"
במהלך דבריו, דוד זיני, ראש השב״כ הנכנס, ציין את חשיבות הערכים והמטרה: "אני עומד כאן נרגש כאדם פרטי אך ביתר שאת נרגש להיות שליח ציבור של עם ישראל ומדינת ישראל. שליח ציבור של העם החי בהווה, אך גם שליח ציבור של דורות העבר. מתוך ההבנה הזו אני מתייחס לכל החלטה, לכל אירוע, ומכוחה של תודעה זו נבחן גם את מצבינו היום."
זיני הוסיף כי השירות מצריך אחריות ומקצועיות: "במציאות בה לעיתים הוויכוח הציבורי אינו רק על הדרך הראויה לפעול, אלא על עצם ההגדרה והקריטריון להתבוננות על המציאות, שירות הביטחון הכללי נדרש לפעול באחריות רבה, לשמור על יציבות, לפעול על פי חוק ולנהל דיון פתוח וסבלני. את הדיון הערכי והמקצועי נקיים באופן פתוח, נוקב וללא משוא פנים, אך לכשתתקבל החלטה נפעל באופן חד, נחרץ, נחוש ומקצועי עד להשגת יעדינו – שמירת ביטחון המדינה ומוסדותיה."
הוא סיכם את עקרונותיו לערכים: "ב-33 שנות שירותי בצה"ל מצאתי כי ניתן להשיג אמון פנימי רק על ידי דבקות בחמשת הערכים המתחילים כולם באות א: אהבה, אמון, אחריות, אמת ואומץ – והכל מתוך אהבה לעם ישראל ולמדינת ישראל. אני נחוש לפעול על פי ערכים אלו בענווה גם בשירות הביטחון הכללי, להוכיח את פועלנו בתוצאות, ולא בדיבורים."