ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לפיה יוארכו ב-45 יום המגבלות על מספר העובדים הרשאים לשהות במקום עבודה, לשם צמצום התפשטות נגיף הקורונה.
עם זאת, ביוזמת ח"כ עידן רול קבעו חברי הוועדה במסגרת חוק זה כי חקירה אפידימיולוגית במקום עבודה בו התגלה עובד שנדבק בנגיף הקורונה ומחייבת סגירת המקום, לא תיארך יותר מ-72 שעות. זאת על-מנת לצמצם פגיעה בעסק.
בנסיבות מיוחדות ומורכבות (כמו למשל הדבקה המונית במפעל), רשאי יהיה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות להאריך את הסגירה ואת החקירה ב-48 שעות נוספות. ההחלטה קיבלה חיזוק מדבריו של מנהל המחלקה לחיסון שגרה במשרד הבריאות, ד"ר אריק האס, לפיהם חקירה כזאת אורכת בדרך כלל כיום ורבע.
לפי הצעת החוק, אשר הוגשה לוועדה על-ידי הממשלה והוארכה היום על-ידי הוועדה, יכול מעסיק לאפשר שהייה של כלל העובדים במקום העבודה, בתנאי שהוא עומד בתנאי "התו הסגול", בהם עטיית מסכות, בדיקת חום, צמצום קרבה פיזית בין העובדים, מינוי "ממונה על קורונה" ועוד.
אם מקום העבודה אינו עומד בתנאי "התו הסגול", רשאים לשהות בו 10 עובדים או 30% מכוח העבודה (הגבוה מביניהם). זאת למעט מספר מקומות עבודה, אשר התקנות קובעות לגביהם אחרת (לדוגמה: 60% מעובדי מפעל תומך ביטחון רשאים לשהות בו, 50% מעובדי תעשיה ביטחונית, 100% מעובדי בנייה ועוד).
סגנית היועץ המשפטי במשרד האוצר, עו"ד אפרת פרוקצ'ה, הבהירה בדיון: "אין בהצעת החוק שום כוונה לצמצום העסקה, אלא קריאה להעסיק את מלוא העובדים לפי התו הסגול או לאפשר עבודה מהבית. גם אם רק 30% מהעובדים מגיעים למקום העבודה, אנחנו קוראים למעסיקים לאפשר לכל השאר לעבוד מהבית".
לדרישת יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, סניפי המוסד לביטוח לאומי וסניפי שירות התעסוקה יעבדו במתכונת מלאה (100%), ואם יידרש צמצום במכסת העובדים במוסדות אלה הוא יתבצע מעובדי המטה.