אמנם אצלנו נראה שרמת התחלואה רק עולה, אבל נראה שיש אנשים שמאמינים שיש סיבה לאופטימיות. פרופ' מתאו באסטי, ראש המחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים "פוליקליניקו סן מרטין" באיטליה, סבור כי נגיף הקורונה עשוי להיעלם עוד לפני שנפתח חיסון.
בראיון ל"טלגרף" סיפר הפרופ' כי הווירוס הולך ונהיה פחות אלים משהיה לפני חודש בלבד ולדבריו מטופלים שעד לא מזמן היו מתים מהמחלה – כעת מצליחים להשתקם ממנה. "ההתרשמות הקלינית שלי היא שרמת החומרה של הווירוס משתנה", אמר פרופ' באסטי. "במרץ ובתחילת אפריל הדפוסים היו שונים לגמרי. אנשים היו מגיעים לחדר המיון עם מחלה שקשה מאוד לטפל בה והזדקקו לחמצן ולוונטילציה, חלקם פיתחו דלקת ריאות", הסביר.
"היום, בארבעת השבועות האחרונים, התמונה השתנתה לחלוטין מבחינת הדפוסים. ייתכן עומס נגיפי נמוך יותר בדרכי הנשימה, ככל הנראה בשל מוטציה גנטית בווירוס שטרם הוכחה מדעית. נוסף לכך, היום אנחנו מודעים יותר למחלה ומסוגלים לטפל בה".
פרופ' באסטי הוא לא המומחה היחיד שטוען כי הווירוס נמצא במגמת האטה. גם פרופ' אלברטו זנגרילו, מנהל בית החולים סן רפאלה במילאנו, טען בתחילת החודש דברים דומים. הוא קרא לפוליטיקאים באיטליה להחזיר את המדינה לשגרה מלאה ואמר כי "הווירוס כבר לא קיים מבחינה קלינית באיטליה".
"הנגיף היה כמו טיגריס אגרסיבי במרץ ובאפריל אבל כעת זה כמו חתול-בר. אפילו מטופלים קשישים, בני 80 או 90 היום יושבים במיטה ומסוגלים לנשום באופן עצמאי. אותם מטופלים לפני כן יכלו למות תוך יומיים או שלושה ימים בלבד", אמר פרופ' באסטי.
לדבריו, העומס הנגיפי ירד ככל הנראה בשל מדיניות הסגר, חבישת מסכות וריחוק חברתי. אבל עדיין נותרו שאלות לגבי הסיבה שהנגיף שונה היום ממה שהיה רק לפני כמה חודשים. "כן, ככל הנראה שזה ייעלם לגמרי בלי חיסון. יש לנו פחות אנשים שנדבקים וזה יכול להסתיים בכך שהנגיף פשוט ידעך".
עם זאת, לא כולם מסכימים עם האופטימיות של המומחים האיטלקיים. ד"ר בהרט פנקניה, מרצה קליני בכיר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת אקסטר באנגליה ויועץ לשירותי בריאות הציבור, אומר כי הרעיון שנגיף הקורונה פשוט ידעך הוא "אופטימי בטווח הקצר". בראיון ל"טלגרף" ציין כי הוא לא מצפה שהנגיף ידעך בכזו מהירות. "הוא ידעך אם לא יהיה לו אף אחד להדביק. אם יהיה לנו חיסון מוצלח, אז נהיה מסוגלים לעשות מה שעשינו עם האבעבועות השחורות. אבל משום שזה כל כך מידבק ונפוץ, הווירוס לא יעלם במשך הרבה זמן".
"ההערכה שלי נעה מאף פעם לאם נהיה מאוד בני מזל והנגיף יעבור מוטציה ועוד מוטציה ויעשה פחות אלים – אנחנו מדברים על שנים ארוכות", הוסיף ד"ר פנקניה. קשה לדעת מי מהמומחים צודק יותר, אך בהחלט אפשר בינתיים לקוות שהתחזיות האופטימיות יותר נכונות, אך עם זאת להמשיך להיות זהירים כאילו הן לא.
האופטימיות שלנו היא שאנחנו בידיו של הכל יכול ברצותו והפכו לטיגריס וברצותו לחתול הכל תלוי בתפילה עם ישראל להתעוווורר
אמת לאמיתה
ועם זאת, ונשמרתם מאוד לנפשותיכם
השם מלך
זה חלק מחוסר ההיכרות עם הוירוס הזה. יתכן שזה נכון האמת שהרופאים נמצאים בתהליך של תהיה ותעיה אבל בדרך למיגורו של הוירוס .
בתחילה הוא הפתיע אותם אבל ככל שאתה מתחכך עימו אתה מכיר יותר את האוייב . ואתה יודע כיצד לטפל וכיצד לא לטפל זה המצב נכון להיום בסוף התהליך יהיה טיפול מתאים ובטוח בעזרת ה'