לאחר השלמת הליך הזיהוי הבוקר (שלישי), נמצא כי אמש הושבו ממצאים השייכים לחלל החטוף אופיר צרפתי ז״ל, שגופתו הושבה מהרצועה במבצע צבאי לפני כשנתיים והוא כבר הובא לקבורה. הודעה נמסרה למשפחתו.
מדובר ב"הפרה ברורה של ההסכם מצד ארגון הטרור חמאס". בעקבות הגילוי, ראש הממשלה בנימין נתניהו יקיים דיון ביטחוני עם ראשי מערכת הביטחון, בו ידונו בצעדיה של ישראל אל מול ההפרות.
משפחת צרפתי מסרה תגובה קשה ומטלטלת לבקשתם: "הלכנו לישון הלילה בציפייה ותקווה שמשפחה נוספת תסגור מעגל מייסר של שנתיים ותשיב את יקירה לקבורה. אבל שוב נעשתה הטעיה על גב המשפחה שלנו שמנסה להשתקם. הציגו לנו הבוקר את הסרטון שבו מוציאים את שרידיו של בננו האהוב, קוברים וקוראים לצלב האדום – מניפולציה מתועבת שנועדה לטרפד את העסקה ולהפקיר את השבת כל החטופים. זו הפעם השלישית שאנחנו נאלצים לפתוח את הקבר של אופיר ולקבור את בננו מחדש. המעגל כביכול 'נסגר' כבר בדצמבר 2023, אבל הוא לעולם לא באמת נסגר. מאז אנחנו חיים עם הפצע שכל הזמן נפתח, בין זיכרון לגעגוע, בין שכול לשליחות. אופירי שלנו יצא לנובה לחגוג יום הולדת ומשם לא שב. אנחנו מבקשים מכל עם ישראל לא לשכוח את הנופלים, לא לשכוח את החטופים, ולהמשיך לתמוך במשפחות עד לשובם וגם לאחר מכן – רק ככה יהיה לנו עתיד. רק ככה נוכל להמשיך לחיות במדינה שלנו״.