הפרקליטה הצבאית הראשית (הפצ"רית), האלופה יפעת תומר-ירושלמי, הגישה היום (שישי) את מכתב התפטרותה לרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, וסיימה את שירותה באופן מיידי. זאת לאחר ששר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי לא תורשה לשוב לתפקידה, ועל רקע חשדות חמורים למעורבותה בהדלפת סרטון חקירה מפרשת שדה תימן וטענות על שיבוש הליכים והגשת תצהיר כוזב לבג"ץ. הרמטכ"ל קיבל את הבקשה לסיים את התפקיד מיידית.
במכתב שכתבה לרמטכ"ל, מפרטת הפצ"רית את ה-"סיבות" להחלטתה לסיים את תפקידה בתום ארבע שנים בתפקיד ושלושים שנות שירות. תומר-ירושלמי מדגישה כי ההחלטה לחקור את האירוע בבסיס שדה תימן הייתה "מחויבת המציאות", מאחר ש"מתקיים יסוד סביר לחשד לביצוע מעשה אלימות כלפי עצור". היא קובעת כי חובה זו היא "חובתנו החוקית והערכית" ומהווה "מקור עוצמה" לצה"ל. 'המחדש' מזכיר, כי על פי העדויות, בפרקליטות הצבאית יזמו שיחות למחבלים בניסיון לקבל מהם מידע אודות פעילות הלוחמים נגדם.
עוד טוענת הפצ"רית כי הפרקליטות הצבאית נתונה למסע השמצות שלדבריה "הגיע לשיאו בעקבות ההחלטה לחקור את פרשת שדה תימן. במקרה זה נלוו לדברי הבלע כלפי גורמי אכיפת החוק בצה"ל, מעשים חמורים וחסרי תקדים, לרבות פריצה המונית לבסיס שדה תימן ולבסיס בו שוכן בית הדין הצבאי. מסע השיסוי לווה בהסתה חמורה כאילו אנו מעדיפים מחבלים על פני לוחמינו. מסע זה נמשך עד עצם היום הזה והוא פוגע פגיעה קשה ועמוקה בצה"ל, בתדמיתו, ובחוסנם של חיילי צה"ל ומפקדיו".
'המחדש' מזכיר כי בניגוד לרושם המתקבל ממכתבה, הפריצה אירעה בעקבות מעצר הלוחמים כשלאחר מכן הודלף הסרטון המבושל, לכאורה, בניסיון להכשיר את דעת הקהל אודות המעצרים. כמו כן, הדלפת הסרטון פגעה באופן חסר תקדים בתדמית לוחמי צה"ל ומדינת ישראל והובילה לרדיפת לוחמי צה"ל בעולם.
בנוסף, הפצ"רית המודחת מאשרת כי אישרה "הוצאת חומר לתקשורת, בניסיון להדוף את התעמולה השקרית" נגד גורמי אכיפת החוק בצה"ל, ומדגישה: "אני נושאת באחריות מלאה לכל חומר שיצא לתקשורת מתוך שורות היחידה. מאחריות זו נובעת גם החלטתי לסיים את תפקידי כפרקליטה הצבאית הראשית."
'המחדש' מזכיר כי בתצהיר שהגישו הפצ"רית והמדינה לבג"ץ, נכתב שלא נמצאו ראיות או סימנים להדלפה מהפרקליטות הצבאית, דבר שמתברר כעת כשקר מוחלט העולה לכדי הגשת תצהיר כוזב בבית המשפט. בנוסף, גם בדיונים שונים טענה הפצ"רית כי לא ניתן להגיע למקור ההדלפה, מכיוון שגורמים רבים נחשפו לתיעוד.
התפטרותה של תומר-ירושלמי הגיעה לאחר ששר הביטחון, ישראל כ"ץ, הודיע מוקדם יותר הבוקר על הדחתה: "הפצ"רית לא תשוב לתפקידה, נוכח חומרת החשדות ורגישות תפקיד הפצ"ר שממונה על אכיפת החוק וקביעת הנורמות המשפטיות בכל צה"ל." עם ההתפטרות, השר כ"ץ הגיב בחריפות וטען: "הפצ"רית התפטרה וכך ראוי. מי שמעליל עלילות דם על חיילי צה"ל אינו ראוי ללבוש את מדי צה"ל." עוד הבטיח כי ימוצה הדין עם כל מי שנתן ידו "לעלילת הדם נגד חיילי צה"ל בפרשת שדה תימן." בנוגע למינוי, השר כ"ץ הבהיר כי יחל בהליך למינוי פרקליט צבאי ראשי חדש בהקדם.
מדובר צה"ל נמסר כי הרמטכ"ל קיבל את בקשת הפצ"רית לסיים את תפקידה באופן מיידי, ויפעל "לייצוב הפרקליטות הצבאית ושמירה על חיילי צה"ל". עוד הוסיף הרמטכ"ל כי הוא "בטוח כי תתקיים חקירה יסודית לחקר האמת."
ומה עם מיצוי הדין?יש להם שמאלנים שתולין בכל מקום ואתר..זוועה
כל כלב מגיע יומו…. בקרוב אצל היומעש"ית. הבן שלה גנב !! והיא מגינה עליו.
אם היא שיקרה בנוגע לסרטון שאכן פגע בשם צה"ל ובזכותו להלחם וחיזק את הנרטיב של החמאס מי יאמר שתמיד לא זו היתה כוונתה ולכן צדקו המתפרצים לשדה תימן זו היתה הרגשתם וזו כנראה נכונה בדיעבד
פעמי משיח
הבעיה פה במדינה
שהחוקרים והשופטים הם מהקבוצה של הפושעים
ועמלים להציג את חפותם השיקרית.
וגם אם לא,
השמאל דואג להפעיל עליהם לחצי מכבש ואיומים בשביל
להעלים, לטשטש, לסלף ראיות בשביל להשתיק ו/או לפטור אותם מעונש.