פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום כתב אישום ביטחוני חמור נגד קטין בן 14 המתגורר בגוש דן. הנאשם מואשם במגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לתועלת האויב, לאחר שיצר קשר עם גורמים המזוהים עם ארגון אל-קאעידה.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד אביב בר אור, הנאשם הזדהה עם אל-קאעידה והציג עצמו כמרגל מוסלמי. הוא הצטרף לקבוצה ביישומון סיגנל בשם "תנועת סייבר וג'יהאד חמוש", שמטרתה לשמש כתנועה ג'יהאדיסטית הנשבעת להילחם תחת דגל אל-קאעידה. בספטמבר האחרון, לבקשת סוכן בקבוצה שביקש מודיעין לצורך מבצע מתוכנן של הארגון, הנער נעתר וצילם בטלפון הנייד שלו שני מבנים ששימשו בעבר כמתקנים צבאיים, סיפק את נקודות הציון שלהם ותיעד אותם בווידאו.
בנוסף, במסגרת ההתכתבויות בקבוצה, הביע הנאשם כוונה לבצע פיגועים ופעולות טרור, ובהן התנקשות בראש הממשלה בנימין נתניהו, פיגוע התאבדות נגד ישראלים ופגיעה באזרחים באמצעות סכין או בקבוק תבערה. הסוכן עודד אותו לבצע פעולות אלו. כמו כן, ניסה הנער להצטרף לארגון הטרור חמאס והתעניין באופן פעיל בייצור חומרי נפץ מאולתרים.
בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות כי מסוכנותו של הנאשם "מתעצמת בכך שחצה את גבולות המרחב הקיברנטי והחל לנקוט בפעולות אקטיביות", והדגישה כי הנאשם פעל מתוך "מודעות וכוונה לפגוע בביטחון המדינה ואזרחיה".