השרה אורית סטרוק (הציונות הדתית), חברת הקבינט, התראיינה ב"קול ברמה" והחריפה את הטון כלפי חמאס סביב העיכוב בהשבת החלל החטוף הדר גולדין.
"מדינת ישראל לא תשתוק על ההתעללות במשפחת גולדין והעם כולו, הגיע הזמן שחמאס ישלם מחיר ויש לנו מנופים. תמורת הדר גולדין לא הייתי מוכנה לשלם כפית סוכר נוספת, כבר שילמנו את מלא המחיר. כי חמאס משחקים משחק שמטרתו לגבות מאיתנו מחיר נוסף ומנצלים את הזמן להתעצם", אמרה סטרוק.
בהתייחסות למחבלים הנצורים ברפיח אמרה סטרוק: "דינם של המחבלים ברפיח הוא כלא או קבר, עדיף קבר. אלו מחבלים שהרגו לנו חיילים".
סטרוק הציבה אולטימטום לראש הממשלה: "אם אראה שרה"מ לא נוקט את שלשת הצעדים שהנחנו לפניו, אני אפרסם אותם". היא רמזה כי אם ראש הממשלה לא יפעל להשגת מטרות המלחמה כפי שהוצגו בקבינט, היא תשקול את המשך דרכה: "אנחנו מחוייבים למטרות המלחמה כפי שהוצגו בקבינט, אם אראה שראש הממשלה לא יגיע לזה, לי אין מה לעשות בממשלה, אני נותנת לראש הממשלה את הקרדיט לפעול".