בית הדין הצבאי בבית ליד קיים היום (יום חמישי) דיון בבקשת עורכי דינם של לוחמי כוח מאה, הנאשמים בפרשת שדה תימן, לבטל את כתב האישום שהוגש נגדם. לדיון הגיע התובע הצבאי הראשי, אל"מ אלי לברטוב, על מנת לייצג את הפרקליטות הצבאית.
עורכי הדין עדי קידר ונתי רום מארגון חוננו, המייצגים שניים מהלוחמים, העלו דרישה נחרצת לביטול מיידי של כתב האישום. עו"ד עדי קידר אמר בפתח הדיון: "אם הפרקליטות הצבאית והתביעה הצבאית הראשית רוצות באמת ובתמים לשקם את התדמית שלה, הדבר המתבקש שיעשה היום זה ביטולו של כתב האישום לאלתר. אם זה לא יקרה אנחנו ננהל את המשפט הזה כדי להוכיח את חפותם של הלוחמים". קידר טען עוד כי "כל זרועות הפרקליטות הצבאית זיהמו את החקירה. אין בית משפט שיכול להרשיע את הלוחמים, צריך לנקות את שמם וזה המעט שניתן לעשות עבורם אחרי מה שעברו. כל רגע שהתיק הזה יימשך מהיום ואילך מי שצריך ישלם את המחיר".
עו"ד נתי רום הוסיף ומסר: "אנחנו מקווים שהמדינה עצמה תבוא ותאמר – 'אנחנו מבטלים את כתב האישום'. זו אחת מפרשות השחיתות החמורות שידעה המדינה, ודאי בתוך מערכות החוק והצדק. אנחנו מקווים שכתב האישום יבוטל והלוחמים יחד עם מדינת ישראל יוכלו להשתחרר מהאירוע הזה ובמקביל יימצאו אנשים הראויים לעשות את הניקוי הראוי כדי לתקן את המקום הזה".
המדינה מצד עצמה הייתה צריכה לבטל את כתב האישום ההזוי לאלתר , בושה שצריכים להמתין לבקשת הסניגורי ה