צה״ל חושף מודיעין חדש מהעיר בית חאנון שנמצאת בצפון ברצועת העזה. מתחת לבתי האזרחים נבנתה מערכת תת-קרקעית רחבה, רשת מנהרות שחוצה את העיר. מעל הקרקע אותרו אלפי מבנים ששימשו את ארגון הטרור חמאס כמחסני אמצעי, עמדות ירי ומוקדי שליטה של מחבלים.
במסגרת התמרון הקרקעי, כוחות צה״ל פעלו בעיר בנחישות, בשיטתיות וביסודיות ונטרלו תשתיות הטרור שהיוו איום ישיר על תושבי הנגב המערבי. במהלך המלחמה נחשפו שוב פניו של חמאס – טרור בחסות אוכלוסייה.
אחד הממצאים הבולטים שנחשפו: מחבלים חמושים בתוך בית ספר יסודי, ומתחתיו פיר תת-קרקעי שהוביל למנהרה. זוהי שיטת הפעולה של ארגון הטרור חמאס.
ממש מרתק..חח.כזו טפשות..לתת להם להיות שם עשרים שנה ועוד עם הסכם..ולבנות שם מה וכמה שרוצים ואחכ לשלוח חיילים לסכנה ולהתייהר שמצאנו את המנהרות..חח.כשנותנים ידית לגרזן אז הוא חותך יפה יפה..תמשיכו לתת להם ואחכ תתפלאו..