לאחר שהרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, החליט להדיח שורת בכירים מצה"ל, ששימשו בתפקידי מפתח ב-7 באוקטובר, זאת בעקבות הצגת התחקירים, מתפרסם היום בחדשות 12 כי תת-אלוף ג', ששימש כראש חטיבת ההפעלה באגף המודיעין באותה תקופה, יסיים את תפקידו גם במוסד.
ג', אשר פרש מצה"ל לאחר החלטה משותפת שקיבל עם הרמטכ"ל, הושאל במקביל לעבודתו הצבאית גם למוסד. כעת, הוא יסיים את שירותו גם שם, וזאת לאחר שראש המוסד החליט ליישר קו עם מסקנות ועדת תורג'מן ועם החלטת הרמטכ"ל שלא ימשיך בשירות פעיל בצה"ל.
ברקע להחלטות הרמטכ"ל, נמשכת המתיחות בצמרת מערכת הביטחון סביב השלמת התחקירים. שר הביטחון, ישראל כ"ץ, הודיע הבוקר על הקפאת כלל המינויים בצה"ל למשך 30 יום, עד לבחינה מחודשת של מסקנות ועדת תורג'מן.
דובר צה"ל מסר אתמול בהודעה רשמית כי "צה"ל כשל במשימתו העיקרית בשבעה באוקטובר – להגן על אזרחי מדינת ישראל. זהו כישלון חמור, מהדהד ומערכתי, שנוגע להחלטות ולהתנהלות טרם האירוע ובמהלכו". עוד צוין כי מתוך מחויבות לתחקור יסודי, מקצועי ומעמיק של כל שאירע, החליט הרמטכ"ל על שורת צעדים לקידום הנושא, ובכלל כך – הקמת צוות בדיקה עצמאי לבחינת התחקירים ואיכותם.