הרמטכ״ל רב־אלוף אייל זמיר הציג הערב לפורום המטה הכללי את סיכומו לדו"ח צוות המומחים לבחינת איכות התחקירים, בראשות האלוף (מיל') סמי תורג'מן. הסיכום כולל שורת תובנות, לקחים ודגשים שייכנסו כבר בשנים הקרובות אל תוכנית העבודה של צה״ל. סיכום הרמטכ"ל זהה ברובו למסקנות דו"ח הועדה. לסיכום שני חלקים – מידע מסווג אשר יופץ לכל סא"ל ומעלה בצה"ל יחד עם אגרת רמטכ"ל וחלק נוסף בסיווג סודי ביותר אשר יופץ בשלב זה לפורומים המתאימים.
בשבועות האחרונים בוצעה עבודת מטה מקיפה הן בחיל הים (בבקרה של ס' הרמטכ"ל) והן באגף המבצעים (בעזרת האלוף במיל' איציק תורג'מן) על מנת לתקן את הליקויים שנמצאו ולהשלים את ההשלמות הנדרשות לתחקירים. לאחר שההשלמות יבוצעו – התחקירים יסווגו כתחקירים שלמים ו"ירוקים". התהליך מבוצע בתיאום עם האלוף (מיל') סמי תורג'מן ובבקרה שלו.
הרמטכ״ל קבע כי לצורך סנכרון כלל התהליכים והפיקוח על יישומם יוקם צוות היגוי ייעודי בראשות סגן הרמטכ״ל, שיוודא שההמלצות הופכות לחלק מובנה בתרבות המבצעית של הצבא. בצה״ל יתקיים בשבועות הקרובים יום עיון מיוחד לפורום המטכ״ל, שבו יוצגו התייחסויות האלופים ותוכנית ההטמעה המפורטת, ובהמשך יוצג החומר גם לפורום הספ״כ.
בין כיווני הפעולה שסימן הרמטכ״ל: חיזוק המוכנות למלחמה בהפתעה, מיסוד נורמות כשירות וכוננות, הסדרת התהליכים המקצועיים במודיעין, חיזוק התמרון היבשתי כבסיס להכרעה ושדרוג מקצוע הקצונה בדגש על ידע, הכשרה וכשירות.
בנוסף הורה הרמטכ״ל על הקמת צוות תחקור מיוחד לבחינת המחדל באי יישום תוכנית "חומת יריחו". הצוות יעמוד בראשות האלוף (מיל') רוני נומה ובשילוב 5 קצינים בכירים נוספים. מנדט הצוות יהיה בחינת התפתחות הידיעה בקרב הגורמים השונים בצה"ל והסיבות והפערים לאי מצויה, מתוך כך לקחים לעתיד. יתבקש להציג את מסקנותיו בחודשיים הקרובים. ללא המלצות למסקנות אישיות שהן בסמכות הרמטכ"ל בלבד.
זמיר אמר כי צה״ל עובר לשלב היישום של לקחי השבעה באוקטובר, וכי חובת הפקת הלקחים נועדה להבטיח שהכישלונות לא יחזרו: "אנחנו מחויבים להשתנות, ללמוד ולשפר את הכשירות של צה״ל. זהו תהליך ארוך שנים, והוא חייב להיות מוטמע בכל מרכיבי המערכת".
לאחר ההצגות הכוונה להתקדם קדימה, לשלב ההטמעה והיישום. לא מתוכנן עיסוק נוסף בנושא ובצה"ל אומרים כי "הרמטכ"ל נחוש להמשיך להוביל את צה"ל קדימה, לא לשקוע בתחקירים אין סופיים שיפגעו בכשירות צה"ל ולהתמקד כעת באנשים, במשימות ובאתגרים המבצעיים". זאת בניגוד לעמדת שר הביטחון. בצה"ל סבורים ש-"כל עיסוק נוסף מכאן והלאה מצריך הקמת ועדת חקירה חיצונית ובכלל כך הטלת מסקנות אישיות כלפי קצינים נוספים".