יזמי נדל"ן שומרי מצוות נדרשים לעתים קרובות ליצירתיות-יתר במציאת חלופות מימון, בשל החשש מאיסורי ריבית וההקפדה לעבוד אך ורק עם חברות השומרות על קלה כבחמורה בנושא זה. היתר העסקה שקיבלה לאחרונה 'ברקת', מחברות מימון הנדל"ן הגדולות והמובילות בישראל, מעניק מעתה גם ליזם הדתי והחרדי את כל היתרונות של ליווי פיננסי מדויק, מקצועי ומקיף, לצד ראש שקט מדאגות הלכתיות. ההיתר, שניתן מאת הרה"ג הרב פנחס וינד ובית הדין לענייני ריבית שבראשותו, מוחזק כחותמת השגחה מהודרת ומדוקדקת המקובלת על כל הזרמים והעדות.
ברקת, המציינת בימים אלה עשור להקמתה, היא חברה ציבורית המתמחה במתן אשראי חוץ-בנקאי לפרויקטים נדל"ניים משמעותיים. מעטפת המימון של ברקת כוללת ליווי בנייה מלא ליזמים, לקבוצות רכישה ולקבוצות של בעלי קרקעות, הלוואות גישור לרכישת קרקע ולקידום בנייה, השלמת הון ליזמים ועוד.
בראש החברה, שלושה מייסדים-שותפים בעלי ותק ניהולי רב שנים ביזמות, בהשקעות ובהלוואות, רוני בירם (יו"ר), ד"ר גיל דויטש, ועדי גזית (מנכ"ל) מייסדי אקסלנס נשואה וממובילי ענף הפיננסים בארץ.
הרזומה של 'ברקת' כולל עסקת המימון החוץ-בנקאית הגדולה ביותר אי-פעם לפרויקט מגורים בארץ – 'מגדלי כיכר המדינה' בתל אביב, בהיקף כ-2 מיליארד ₪. בחודשים האחרונים דיווחה החברה על מתן אשראי בסך 1.1. מיליארד ₪ להקמת פרויקט דיור בשדה דוב, בסך כמיליארד ₪ לקבוצות רכישה בפרויקט בבת ים, ובסך כ-30 מיליון ₪ כהלוואת גישור לחברת 'YBOX' לטובת רכישת מניות מקבוצת 'דמרי'. לצד אלה מלווה ברקת עוד עשרות מיזמי נדל"ן רבים מהם גם במגזר הדתי והחרדי, מתוך חשיבה יזמית חדשנית ומתקדמת, יכולות תגובה מהירות ויצירתיות, איתנות כלכלית וניסיון נרחב גם בהתמודדות עם מורכבויות אשר מטבע הדברים עשויות לאפיין עסקאות כאלה ואחרות.
כעת, עם קבלת היתר העסקה למהדרין מבית דינו המוערך והמוכר של הרב וינד שליט"א, יוכלו יזמים ואנשי נדל"ן נוספים מהציבור הדתי-חרדי ו/או כאלה הבונים עבורו, לפתח מיזמי מגורים, מסחר והתחדשות עירונית בסיוע שירותי המימון המתקדמים מבית ברקת.