פרשת היעלמותו המסתורית של קפטן אחמד שוכור, קצין בכיר בדימוס במנגנון הביטחון הכללי של לבנון, מסעירה את המדינה ומעוררת גל של שמועות על מעורבות גורמי מודיעין זרים. שבוע לאחר שנראה לאחרונה באזור הבקאע, פרטים חדשים שמתפרסמים הבוקר (רביעי) בתקשורת הערבית מצביעים על מבצע חטיפה מתוחכם ומתוכנן בקפידה של מי שחשוד בקשר לחטיפת רון ארד.
לפי דיווח בעיתון הלבנוני "א-דיאר", שוכור, יליד העיירה נבי שית' המזוהה עם חיזבאללה, פותה להגיע לאזור מבודד בעיר הולדתו. מכשיר הטלפון הסלולרי שלו אוכן באזור למשך 37 שניות בלבד לפני שנותק לצמיתות. ניתוח נתוני התקשורת מעלה אפשרות כי שוכור הועבר יחד עם מלווה לכיוון אזור החרמון, נתיב המעלה תהיות לגבי יעד ההעברה.
בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" מצטטים מקור משפטי לבנוני שטוען כי החקירה עלתה על עקבותיהם של שני חשודים המחזיקים באזרחות שוודית. השניים נחתו בלבנון יומיים בלבד לפני היעלמות הקצין. על פי החשד, הם טמנו לשוכור "מלכודת דבש" או פיתיון עסקי.
מתיעוד מצלמות האבטחה עולה כי אחד החשודים עזב את לבנון בטיסה ביום ההיעלמות, בעוד השני, לבנוני בעל אזרחות זרה, נעלם – וקיים חשד כי חצה את הגבול באופן בלתי חוקי.
בשלב זה, רשויות הביטחון בלבנון בוחנות שני תרחישים מרכזיים: שוכור נפל קורבן למבצע של ארגון ביון זר והוצא מגבולות המדינה בניגוד לרצונו או שהקצין בחר לשתף פעולה עם הגורמים הזרים ועזב את לבנון מיוזמתו.