מחדל אבטחה חמור נחשף היום (חמישי) עם הגשת כתב האישום נגד ודים קופריאנוב, תושב ראשון לציון הנאשם בריגול עבור איראן. על פי המידע החדש שהותר לפרסום, קופריאנוב לא היה רק "אזרח מן השורה" שפיתה המודיעין האיראני, אלא אדם שהחזיק בגישה חופשית כמעט לשטחים הרגישים ביותר במחנה הקריה בתל אביב.
במשך שלוש השנים האחרונות הועסק קופריאנוב כקבלן שיפוצים ואיש תחזוקה בקריה. השיא נרשם ביום כניסתו של הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, לתפקידו: קופריאנוב הוזעק בבהילות ללשכת הרמטכ"ל כדי לתקן נזילה במזגן, וזאת בזמן שהוא חשוף למידע ולסביבת העבודה הרגישה ביותר של צה"ל.
מכתב האישום עולה כי הקשר עם המפעיל האיראני החל לפני כחודשיים בקבוצת טלגרם. קופריאנוב, שחיפש הכנסה נוספת, ביצע שורת משימות "תמימות" לכאורה כמו צילום מחירי מוצרים בסופרמרקט ותיעוד מרכזי קניות, עבורן קיבל תשלום דרך פייפאל. כדי להגדיל את רווחיו, הוא אף "גייס" את בת זוגו (בידיעתה) והתכתב עם האיראנים בשמה כדי לקבל משימות כפולות.
המשימה המרכזית שהובילה למעצרו הייתה תיעוד ביתו של ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט. האיראנים הורו לו לרכוש מצלמת רכב המשדרת בשידור חי ולחנות ליד הבית ברעננה. למרות שקופריאנוב התקשה למצוא חנייה והתייאש לאחר מספר סבבים, הוא הספיק להעביר למפעיליו חמישה סרטונים המפרטים את סידורי האבטחה והכניסה לבית.