צה"ל הודיע היום על השעייתו המיידית של חייל מילואים בעקבות שורת אירועים חמורים במרחב החטיבה. מוקדם יותר היום התקבל דיווח על ירי שבוצע על ידי אזרח ישראלי בתוך הכפר דיר ג׳ריר, שבמרחב חטיבת בנימין. מבדיקה ראשונית שערכו בצה"ל עלה כי מדובר בחייל מילואים, אשר ביצע ירי כשהוא לבוש בגדים אזרחיים, תוך חריגה חמורה מסמכויותיו. במסגרת חקירת האירוע נבדקות כעת גם טענות על נפגעים כתוצאה מהירי בתוך הכפר.
האירוע החריג הסלים במהירות כאשר זמן קצר לאחר מכן התקבל תיעוד של חמוש הדורס פלסטיני. לאחר בדיקה התברר כי מדובר באותו חייל מילואים שביצע את הירי מוקדם יותר. בצה"ל הבהירו כי האירועים הנ״ל מתוחקרים, ובהתאם לממצאים יועבר הטיפול לגורמים הרלוונטיים. בעקבות חומרת המעשים, הוחלט על נקיטת צעדים מיידיים נגד החייל: נשקו של החייל נלקח על ידי צה״ל, ושירותו הופסק בעקבות חומרת האירועים.
מדובר צה"ל נמסר כי "צה״ל מגנה בתוקף ורואה בחומרה כל גילוי של אלימות, ודורש מלוחמיו וממפקדיו לפעול בהתאם לערכי רוח צה״ל". כעת נבדק האם יוגש נגד החייל כתב אישום פלילי בגין מעשיו.