הפלג הירושלמי נערך היום (ראשון) לגל מחאות נרחב בכל רחבי הארץ שיתקיים בשעות אחר הצהריים, בעקבות מעצרם של תלמידי ישיבות שנשלחו למאסר בכלא צבאי לאחר שלא התייצבו בלשכות הגיוס. המחאה, שתחל בשעות אחר הצהריים, יוצאת לפועל תחת הקריאה המהדהדת: "אם תעצרו לומדי תורה – המדינה תיעצר".
ההחלטה על היציאה לרחובות התקבלה בהוראתו הישירה של מרן הגאון רבי עזריאל אויערבאך שליט"א, שקבע כי קיימת "חובה גמורה לצאת לרחובה של עיר ולמחות בתוקף ובעוז נגד רדיפת לומדי התורה בארץ ישראל". לדברי גורמים בסביבת הרבנים, לא ניתן לעבור לסדר היום כאשר בחורי ישיבה מושלכים לבית הסוהר "כאחרוני הפושעים" בגין התמדתם בלימוד התורה.
בארגוני הסיוע המלווים את העצורים נשמעו התבטאויות חריפות במיוחד: "לא שייך לשקוט כבלע את הקודש. אם מעזים לעצור בחורי ישיבה שחטאם היחיד הוא עוון לימוד התורה – גם המדינה תיעצר".
המארגנים מדגישים כי מדובר בקול זעקה ציבורי שנועד להעביר מסר חד לממשלה ולמערכת הביטחון, לפיו עולם התורה לא ישלים עם צעדי אכיפה פליליים נגד הלומדים.