נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נחת היום במיאמי לקראת פגישתו הצפויה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. המפגש בין השניים עתיד להיערך בחדר האוכל המרכזי של אחוזת מאר-א-לאגו בפלורידה, על רקע הניסיונות לקדם את ההפסקת האש וסיום המלחמה עם רוסיה.
הנשיא טראמפ עדכן בחשבונו ברשת החברתית שבבעלותו כי שוחח בטלפון עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, זמן קצר לפני הפגישה עם זלנסקי. טראמפ כתב: "קיימתי זה עתה שיחת טלפון טובה ופורייה מאוד עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, לקראת פגישתי עם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי. נציגי התקשורת מוזמנים".
דוברו של נשיא אוקראינה מסר עם נחיתתו של זלנסקי כי במהלך המפגש באחוזת מאר-א-לאגו, יקיימו השניים שיחות טלפון משותפות עם מנהיגים אירופים נוספים. המהלך נועד לחזק את התיאום המדיני סביב המצב באוקראינה והמשך הצעדים הנדרשים מול רוסיה.
ביום שישי האחרון דווח ב"קייב פוסט" האוקראיני כי אחת המטרות המרכזיות של פגישה זו היא הניסיון להביא לפריצת דרך במאמצים להשגת הפסקת אש עם רוסיה. מדובר בצעד משמעותי שמגיע לקראת סיומה של השנה הנוכחית.
הנשיא זלנסקי התייחס למפגש גם בחשבון ה-X שלו, שם הביע אופטימיות זהירה לגבי לוחות הזמנים הקרובים. בציוץ שפרסם כתב הנשיא האוקראיני: "הרבה דברים יכולים להיקבע לפני תחילת השנה החדשה".